Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό της Άρτας το επόμενο διάστημα

Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό της Άρτας το επόμενο διάστημα

STO LEWFOREIO 1

  • Σε λεωφορείο ο Χρ. Τσιρογιάννης στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο

Στις δουλειές του με λεωφορείο του Δήμου πήγε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης! Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Αρταίων τίμησε την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, θέλοντας παράλληλα να τονίσει στην πράξη πως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας σε ό, τι αφορά τη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι επιβάλλεται να αλλάξουμε συνήθειες, να αφήσουμε στην άκρη το αυτοκίνητο και να περπατάμε περισσότερο ή να χρησιμοποιούμε το δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης μας και το ποδήλατο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος. Επεσήμανε, δε, πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα απομακρύνθηκαν πάνω από 100 εγκαταλελειμμένα οχήματα από το κέντρο της πόλης, με την ταυτόχρονη δημιουργία αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης.

Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει επικαιροποίηση παλαιότερης κυκλοφοριακής μελέτης, ενώ θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 παρεμβάσεις στο κέντρο που είναι αναγκαίες για να λυθεί το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού, όπως π.χ. το θέμα της στάθμευσης των λεωφορείων. «Στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες, καθώς και ο εμπορικός κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσιρογιάννης.

 

Το μήνυμα του κ. Τσιρογιάννη για τη σημερινή ημέρα

Η Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου, μας θυμίζει την ανάγκη μείωσης της χρήσης του αυτοκινήτου μέσα στα αστικά κέντρα, με σκοπό αφενός την μείωση εκπομπής των ρύπων και αφετέρου την καλύτερη μετακίνηση  στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε εξαγγείλει μέτρα και ρυθμίσεις για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού, που αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για την πόλη μας.

Ήδη λειτουργούν τα τρία μεγάλα παρκινγκ περιμετρικά του κέντρου, στα οποία εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα φιλική τιμολογιακή πολιτική, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται καίριες παρεμβάσεις, με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Πάνω απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι επιβάλλεται να αλλάξουμε αντίληψη και συνήθειες, να αφήσουμε στην άκρη το αυτοκίνητο και να περπατάμε περισσότερο ή να χρησιμοποιούμε το δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης μας και το ποδήλατο. Μόνο εάν καταφέρουμε να αλλάξουμε αντίληψη,  θα έχουμε περισσότερα οφέλη στην υγεία και στο περιβάλλον.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments