Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Παρουσίαση βιβλίου σε εκδήλωση της ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρουσίαση βιβλίου σε εκδήλωση της ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

CT8_6933CT8_6936Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ για την παρουσίαση του βιβλίου «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Απέναντι στη στρατηγική της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αστικών και οπορτουνιστικών, να αντιτάξουμε τη δική μας στρατηγική με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, μια καλά οργανωμένη και προσανατολισμένη εργατική τάξη, μέσα από μια δυνατή κοινωνική συμμαχία όπου στο κέντρο της διαπάλης δεν θα είναι απλά οι συνέπειες αυτής της πολιτικής κατάστασης αλλά η αναίρεση των αιτιών που δημιουργούν και αναπαράγουν τα λαϊκά προβλήματα. Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και τα βήματα που κάνουμε μας επιτρέπουν να βλέπουμε με εμπιστοσύνη στο μέλλον ότι θα τα καταφέρουμε.»

Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην  εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Η έκδοση* που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει υλικά από τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 21 – 22 Νοέμβρη 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος.Περιλαμβάνεται, επίσης, αρχειακό υλικό που εκτέθηκε τις μέρες της διημερίδας.

Μετά την ομιλία και τις παρεμβάσεις ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από μέλη της ΚΝΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και βιβλιοπωλείο με την έκδοση της ΚΕ καθώς και τις τελευταίες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

*Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Το ΚΚΕ μελετά με ταξικότητα και επιστημονικότητα, ενσωματώνει ό,τι πιο ζωντανό και αληθινό από την Ιστορία του, από την οποία αντλεί και συνειδητοποιεί συμπεράσματα γενικότερης σημασίας. Έτσι, προσπαθεί να φωτίζει την πραγματική αιτία της σταθερής αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου, να διαλύει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, να προβάλλει την ιστορική επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, να φέρνει στο επίκεντρο της ιδεολογικής πάλης τις αιτίες της νίκης της αντεπανάστασης στον 20ό αιώνα και τις ασύγκριτες λαϊκές κατακτήσεις του σοσιαλισμού, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες.

Στη λογική αυτή κινούνται οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις, που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τη στρατηγική του Κόμματος.

Το ΚΚΕ, εξετάζοντας τα ζητήματα που προαναφέραμε, τολμά στις νέες συνθήκες που ζούμε το “κοίταγμα του παρελθόντος”, ιδιαίτερα του δικού του και συνολικά του Κομμουνιστικού Κινήματος .

Έτσι, σήμερα το ΚΚΕ έχει τα θεωρητικά, ιστορικά και προγραμματικά θεμέλια, ώστε να μελετά την ιστορία του μαζί με αυτή του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, πάντα εν δράσει και εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχειά του, τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά του».

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις της«Απέναντι στη στρατηγική της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αστικών και οπορτουνιστικών, να αντιτάξουμε τη δική μας στρατηγική με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, μια καλά οργανωμένη και προσανατολισμένη εργατική τάξη, μέσα από μια δυνατή κοινωνική συμμαχία όπου στο κέντρο της διαπάλης δεν θα είναι απλά οι συνέπειες αυτής της πολιτικής κατάστασης αλλά η αναίρεση των αιτιών που δημιουργούν και αναπαράγουν τα λαϊκά προβλήματα. Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και τα βήματα Σύγχρονης Εποχής και από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ.

ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments