Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πεζοπορία για όγδοη χρονιά στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου την Κυριακή 18 Ιουνίου

Πεζοπορία για όγδοη χρονιά στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου την Κυριακή 18 Ιουνίου

ΑΦΙΣΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΘ. ΠΑΡΚΟ Β.ΠΙΝΔΟΥΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό τηςΠαγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017,πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού τουΦορέα Διαχείρισης θα ξεκινήσει στις 9.30π.μ. από την διασταύρωση Μακρίνουμετά τον οικισμό του Σκαμνελίου και θα καταλήξει στην Σαρακατσάνικη Στάνη, στο Γυφτόκαμπο.Έχει συνολικό μήκοςπερίπου 4,5χιλιόμετρα και διάρκεια δυόμιση περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ενώ είναι κατάλληλη και για παιδιά 6 ετών και άνω.

Για την συμμετοχή στην πεζοπορία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 και 22806 έως και τη Παρασκευή 16/06/2017 από τις 9.00π.μ. έως τις 15.30π.μ. ή στο email: [email protected].Επίσηςγια την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων, ο Φορέας Διαχείρισης θα διαθέσει ένα λεωφορείο (49 θέσεων) το οποίο θα αναχωρήσει από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων. Στις δηλώσεις συμμετοχής για την μετακίνηση με το λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.

Τα νερά που θα διανεμηθούν στην αφετηρία της διαδρομής είναι χορηγία της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού Βίκοςόπως και τα αναψυκτικά που θα διανεμηθούν στον τερματισμό. Ενώ η εταιρείαΧαβέλας – Ζαγορίσιο Φύλλοθα προσφέρει προϊόντα της στον τερματισμό της διαδρομής.Επίσης την εκδήλωση υποστηρίζει η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments