Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

kkeΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της ΕΠ. Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ για την περιοδεία κλιμακίου της Επιτροπής Περιοχής στην Περιφερειακή Διεύθυνση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων,αναφέρονται τα εξής:

Την Πέμπτη 2/2/17 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της Ε.Π. στην Περιφερειακή Διεύθυνση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή υποστράτηγο κ. Κ. Σκουμα και τον ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και στους ενστόλους όλων των κλάδων. Ο Περιφερειακός Διευθυντής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας στα Γιάννενα, η οποία δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί αφού αναμένεται Προεδρικό Διάταγμα, και ότι μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του λαού συνιστά στους διοικητές τμημάτων και υπηρεσιών την αυτοσυγκράτηση, την ανθρώπινη και δημοκρατική συμπεριφορά και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την επίσκεψη και την ενημέρωση.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση – συζήτηση με αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με επικεφαλής τους προέδρους τους κκ Θ. Κολιοπάνο και Κ. Κίτσιο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε τους συνδικαλιστές των 2 σωματείων για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα εξής ζητήματα:

  • Με τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί από τις κυβερνήσεις μαζί και τη σημερινή με τα 3 μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους ακόμα και να έρθει μια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας η θέση των εργαζομένων –μαζί και των ενστόλων- δε θα βελτιωθεί, αντίθετα θα χειροτερεύει. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ για τις αποδοχές των ενστόλων και των αποστράτων και συζητάει – ετοιμάζει νέες περικοπές στα μισθολόγια τους. Κατά συνέπεια χρειάζεται να ενταθεί η οργανωμένη πάλη των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας σε συμπόρευση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, χρειάζεται να αμφισβητήσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τις συμμαχίες του (ΝΑΤΟ και Ε.Ε.).
  • Οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί έχει μπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς τους επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τη θέση της αστικής τάξης της χώρας μας. Υπάρχει κίνδυνος πολεμικών συγκρούσεων. Ο λαός μας και τα παιδιά τουπρέπει να αντισταθούν σε όποια επίθεση ενάντια στη χώρα μας και παράλληλα να καταδικάσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μη χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρα μας, να παλέψουν να φύγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ, να κάνει κουμάντο ο λαός στον τόπο του, να κοινωνικοποιηθούν τα μεγάλα μέσα παραγωγής.

 

Οι συνδικαλιστές των 2 σωματείων τόνισαν τη θετική προσφορά του ΚΚΕ στο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας και στην ανάδειξη των προβλημάτων τους. Ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως ότι: το κόψιμο των συντάξεων χηρείας είναι βαθειά άδικο και θίγει και τους αστυνομικούς. Ζήτησαν την παρέμβαση του κόμματος για να καταργηθεί αυτή η απαράδεκτη διάταξη. Ότι ενώ συχνά επιβάλλεται μετακίνηση αστυνομικών σε άλλες περιοχές της χώρας καθυστερεί πολύ (έως και πάνω από 1 χρόνο) η καταβολή των εξόδων τους που πάνω από τα μισά αναγκάζονται να τα βάλουν από την τσέπη τους. Θεωρούν βαθιά άδικο να μην εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές τους. Το Μάρτιο του 2016 ενώ έγινε αναπροσαρμογή για τις μετακινήσεις εκτός έδρας των Δημοσίων Υπαλλήλων εξαιρέθηκαν οι Αστυνομικοί. Ότι θεωρούν άδικο να κινητοποιείται η Αστυνομία για τα συμφέροντα των ιδιωτικών ΠΑΕ. Ότιουσιαστικά έχουν αρχίσει οι απολύσεις από την Αστυνομία με τις αποστρατείες αξιωματικών που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και θα μπορούσαν να προσφέρουν από άλλες θέσεις στην υπηρεσία. Ότι υπάρχει διγλωσσία από τις κυβερνήσεις σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που προστατεύουν φυσικά και πολιτικά πρόσωπα: Διώχνουν κάποιους αστυνομικούς και μετά τους ξαναβάζουν αποσπώντας τους από τη νέα υπηρεσία στην οποία μετακινήθηκαν.

Οι διοικήσεις των 2 σωματείων, όπως και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών, τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών και των προσλήψεων τους από αστυνομικές σχολές μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Θεωρούν ότι είναι άδικο να βγάζουν, από τον 2οχρόνο των σπουδών, τους νέους αστυνομικούς στην υπηρεσία με μισθό 240 ευρώ το μήνα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα αιτήματάτους σε συνεννόηση μαζί τους.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments