Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα χαράς στο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Γότιστας

Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα χαράς στο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Γότιστας

20914399_1421909367895978_329256256568805972_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με τη προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών και το κέφι να ξεχειλίζει από χορούς και τραγούδια, ολοκληρώθηκε το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 & 14 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Μεγάλης Γότιστας, υπό το βλέμμα της νέας προτομής του Λεωνίδα Παλάσκα.

Η ανάληψη της διοργάνωσης του παραδοσιακού πανηγυριού της 14ης Αυγούστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μεγαλογοτιστινών, με σκοπό τη συνέχιση της παράδοσης, θέτοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα του κέρδους, οδήγησε στο κατά γενική ομολογία καλύτερο πανηγύρι των τελευταίων ετών. Τα χρώματα των παραδοσιακών στολών και η εκπληκτική παρουσία του χορευτικού τμήματος των νέων Μεγαλογοτιστινών και του τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Γότιστας, έδωσαν ελπίδα και φλόγα ψυχής και γέμισαν υπερηφάνεια τα βλέμματα συγχωριανών και επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν την πετρόκτιστη πλατεία. Ο χορός συνεχίστηκε διπλός και τριπλός από τους χωριανούς με περίσσεια χαράς, που είχαν χρόνια να βιώσουν.

Είχε προηγηθεί η έναρξη του τριημέρου στις 12 Αυγούστου, με την πανέμορφη παράσταση του «Καραγκιόζη Μαχητή» από το θέατρο σκιών του Μπάμπη και Κώστα Μακρή, που σκόρπισε τρανταχτά γέλια στους μικρούς φίλους που την παρακολούθησαν. Το επόμενο βράδυ της 13 Αυγούστου, η αφήγηση και η αναπαράσταση του Παραδοσιακού Γοτιστινού Γάμου από τον Σύλλογο Γυναικών Γότιστας, συγκίνησε τους παλαιότερους, ειδικά με τα ακούσματα και τις εικόνες που προβλήθηκαν. Οι ανέκδοτες ιστορίες που καταγράφηκαν έφεραν στο προσκήνιο άγνωστες και γαργαλιστικές στιγμές μοιράζοντας έκπληξη και χαμόγελα ενώ στους παρευρισκομένους μοιράστηκε η παραδοσιακή κουλούρα.  Στο τέλος, ο κόσμος πήρε την σκυτάλη και χόρεψε με την ψυχή του χορούς και τραγούδια του γάμου.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τις ολόψυχες ευχές του Συλλόγου Γυναικών Γότιστας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεγαλογοτιστινών και του κόσμου, για καλή αντάμωση το επόμενο καλοκαίρι στην «4η Πολιτιστική Συνάντηση».

 ΠΗΓΗ:Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Γυναικών Γότιστας  Ευγενία Γεωργίου                  και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεγαλογοτιστινών Κώστας  Παπαϊωάννου

 

 

                                                                                    

     

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments