Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πολύτιμη ισοπαλία για την Προοδευτική

Πολύτιμη ισοπαλία για την Προοδευτική

Έναν υπερπολύτιμο βαθμό κατέκτησε η Προοδευτική Περάματος στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών αναδείχτηκε ισόπαλη (0-0) με τον τέταρτο του βαθμολογικού πίνακα Οδυσσέα Γλυφάδας.

Το  παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τη Γλυφάδα να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η Προοδευτική, προσηλωμένη στο πλάνο του προπονητή της, έκλεισε άψογα τους χώρους μπροστά από την εστία της Συμεωνίδη και έψαξε να κάνει τη ζημιά στην κόντρα επίθεση.

Κάπως έτσι προήλθε και η καλύτερη στιγμή από πλευράς γηπεδούχων στο 5ο λεπτό, όταν η Ράπτη έφυγε από θέση πλάγια δεξιά, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ της σταμάτησε πάνω στην πολύπειρη Πελετίδου. Στο 15’ η Καπνίση απείλησε με κοντινό πλασέ που βρήκε τη Συμεωνίδη σε ετοιμότητα, ενώ η καλύτερη στιγμή για τις φιλοξενούμενες ήρθε στο 46’, όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ της Πλυτά από τον άξονα τράνταξε με δύναμη το οριζόντιο δοκάρι της Συμεωνίδη.

Το παιχνίδι δεν επεφύλασσε άλλες συγκινήσεις μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με «στημένα», χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτριες της Προοδευτικής έδειξαν πάθος και αυταπάρνηση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τις Νικοπούλου και Ράπτη να σφίγγουν τα δόντια και να αγωνίζονται με πυρετό.

Πλέον, η Προοδευτική ανέβηκε στους 12 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τη ζώνη της παραμονής. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Αντώνη Κοζανίτη την επόμενη Κυριακή (17/3, 12.30 π.μ.) με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Διαιτησία: Φίτσας (Κέφης-Γκαρτζονίκας)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Α. Κοζανίτης): Συμεωνίδη, Γιωτίτσα, Αρσένη, Νικοπούλου, Παπαδημητρίου, Μιχαηλίδου (46’ Ντόκου), Σιούλα (54’ Κούκα, 87 λ. τρ. Ντόβα), Πελεκούδα, Ράπτη, Σκούρου, Μπάσκα (68’ Τσιούρη)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Κ. Κατσαΐτη): Πελετίδου, Αναστασίου, Πλυτά, Μελίσσου, Μακρή-Παπαϊωάννου (80’ Λάππα), Τερζή, Ντάβου (35’ Λάγιου), Κααπνίση, Κόσσοβα, Τικοπούλου, Φώτη

 

Α. Κοζανίτης: «Σπουδαίο αποτέλεσμα»

Για σπουδαίο αποτέλεσμα και άψογη τακτικά εμφάνιση της ομάδας του έκανε λόγο μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της Προοδευτικής, Αντώνης Κοζανίτης. «Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και κινδυνέψαμε ελάχιστα. Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα σήμερα, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες και τακτικά νομίζω ότι έκαναν ένα τέλειο παιχνίδι, ειδικά στο πώς λειτουργήσαμε μεσοαμυντικά. Ο αντίπαλος έπαιζε με τρεις μπροστά και αυτό μας δυσκόλεψε να παίξουμε ορθολογικά χτίζοντας παιχνίδι από πίσω, αυτό που μετράει όμως είναι το αποτέλεσμα που μας δίνει κουράγιο και ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments