Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντίσελντορφ

Πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντίσελντορφ

–Από Χάρης Δάφλος– Μεθοδικές, καλά σχεδιασμένες, πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου του αεροδρομίου Ιωαννίνων και την εξωστρεφή ανάπτυξη της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου συνεχίζει να αναλαμβάνει ο δήμος Ιωαννιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται η διαμόρφωση του κατάλληλου πεδίου συζητήσεων και συγκλίσεων για την αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με επιπλέον πόλεις- εν δυνάμει τουριστικές αγορές, εντός κι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τις βολιδοσκοπήσεις που έχουν γίνει έως τώρα, προκύπτει ότι το Ντίσελντορφ θα μπορούσε να ήταν μία από αυτές, ώστε, όχι μόνο να αυξηθούν οι πτήσεις αεροσκαφών από το εξωτερικό, αλλά και να ενισχυθεί ο δυνητικός χαρακτήρας του αερολιμένα στο διεθνή χάρτη.

Για την επίτευξη του στόχου, την περασμένη Κυριακή 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πόλη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρείας TUSAirlines και της Διοίκησης του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, παρουσία του δημάρχου του Ντίσελντορφ Thomas Geisel και της γιαννιώτικης καταγωγής δημάρχου του Schwerte Δημήτρη Αξούργου. Όπως έχει διαφανεί, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για την προοπτική αεροπορικής διασύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ντίσελντορφ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η τακτική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τη συνάντηση είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, σε συνεργασία με το δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο.

Οι διερευνητικές επαφές για την αεροπορική σύνδεση, όπως και η ενημέρωση τόσο της Ηπειρωτικής Κοινότητας όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας στο Ντίσελντορφ, είχαν αρχίσει από τον περασμένο Μάϊο, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών στο Wuppertal της Γερμανίας με επικεφαλής το δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα.

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments