Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σήμερα στα Γιάννενα ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου την Τρίτη εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα στα Γιάννενα ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου την Τρίτη εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε με αφορμή τις σχεδιαζόμενες πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος στα Ιωάννινα, ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Κώστας Μπασιούκας. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

“Οι  εκλογές του 2019 έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές γίνονται με το νέο νόμο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 που στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας, το διάλογο, τη συμμετοχή πολλών συμβούλων και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στις όποιες αποφάσεις καθώς και στην υλοποίησή τους.

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Είναι απόλυτα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης.

Στον κόσμο η κατάσταση είναι ρευστή με νέες ισορροπίες. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας συσσωρεύει τον πλούτο όλο και σε λιγότερους ενώ αυξάνονται οι άνεργοι και νεόπτωχοι με μεγάλη συμπίεση της μεσαίας τάξης.

Στην Ευρώπη, πριν αλλά και μετά την κρίση, ένα μέρος της σοσιαλδημοκρατίας μετατοπίστηκε δεξιά. Ενώ τμήματα της παραδοσιακής δεξιάς, υιοθέτησαν την ακροδεξιά ατζέντα. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι εθνικιστικές αναδιπλώσεις, έφεραν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης δυνάμεις της ακροδεξιάς ακόμη και στην κυβερνητική εξουσία, ενώ ενίσχυσαν τα ακροδεξιά, φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα που εμφανίζονται με μια δήθεν αντισυστημική  ρητορική.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη συσπειρώνονται. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ισπανικών εκλογών, με τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μας δίνει ελπίδα. Στη χώρα μας χτίζουμε ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο για τις ευρωεκλογές, (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), με στόχο μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Μια Ευρώπη που θα πει STOP στη Λιτότητα και θα ανοίξει δρόμους για μια Δίκαιη Ανάπτυξη, για μια Οικολογική Ευρώπη. Ταυτόχρονα λέμε ΟΧΙ στην προσπάθεια της παλινόρθωσης της δεξιάς στη χώρα μας. Οι αριστεροί, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου μας θα δώσουν ισχυρή απάντηση στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην αίθουσα τηςΕταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, την Πέμπτη 2 Μαίου, στις 7.30 το απόγευμα για να συζητήσουμε με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τίτλος της εκδήλωσης: “Εκλογές 2019: Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία”

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή συμπατριώτισσές μας:Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση.”

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 7 Μαίου, στο συνεδριακό κέντρο DuLac, στις 7.30 το απόγευμα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments