Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σακελλαρίδης: Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Σακελλαρίδης: Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Αναμένεται να ρυθμιστεί από νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα

korydallos7458

Την ένταξη του νοσοκομείου του ΕΣΥ στον Κορυδαλλό θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε tweet του ο κυβερνητικός εκπροσώπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη αναφέρει:

«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφθηκαν στις 18/2 τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα το νοσοκομείο των φυλακών» και συνεχίζει: 

«Στις 24/2 πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση ομάδων των δύο Υπουργείων με θέμα το νοσοκομείο φυλακών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε σήμερα επικοινωνία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και έλαβε σχετική διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ ώστε να γίνει κανονικό νοσοκομείο, θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου των φυλακών και, τέλος, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ.Ελπίζω-και θα συμβάλει η κυβέρνηση ώστε- να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή. ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.»

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments