Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στάθης Σιούτης :Οδικός Χάρτης 13 σημείων για την Ανάπτυξη του Τουρισμού της Ηπείρου από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Στάθης Σιούτης :Οδικός Χάρτης 13 σημείων για την Ανάπτυξη του Τουρισμού της Ηπείρου από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

enosi-xenodoxon-nomou-ioanninon-150x1502xΣτο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄στα σημεία των καιρών΄΄ μίλησε ο Στάθης Σιούτης αναλύοντας τον  « οδικό χάρτη » δεκατριών (13) σημείων,  με τον οποίον η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων πρόβαλε τις θέσεις της, προς την Αν. Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, καθώς και στον Βουλευτή του Νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Καραγιάννη, για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του τουρισμού των Ιωαννίνων, καθώς και για την βελτίωση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Η σχετική Επιστολή-Υπόμνημα προς την Αν. Υπουργό κα. Κουντουρά αναφέρει: Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, 20 χρόνια μετά την ίδρυσή της, εκπροσωπεί πάνω από το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων της Π.Ε. Ιωαννίνων και το 80% των ξενοδοχειακών κλινών.Όλα τα μέλη της Ένωσης παρέχουν τις υψηλότερες υπηρεσίες στον τουρισμό και είναι πιστοποιημένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ξενοδοχεία με υψηλές προδιαγραφές, και συγκροτούν μια ξενοδοχειακή υποδομή που αναδιαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν και ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες μορφές τουρισμού και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις του σημερινού & μελλοντικού επισκέπτη.
Το ισχυρό αυτό δυναμικό επιτρέπει στην Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Ήπειρο και ευρύτερα στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη σοβαρότητα πραγματοποιεί ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική της περιοχής και παρέχει τις υπηρεσίες της στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου απέναντι στα σημαντικά θέματα της εποχής. Αποτελώντας έναν από τους πλέον δυναμικούς φορείς ανάπτυξης και ενίσχυσης της τουριστικής επιχειρηματικότητας & ανταγωνιστικότητας στην Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή, σκοπό έχει την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο του γενικότερου ενδιαφέροντός της για την περιοχή των Ιωαννίνων και με άμεσο στόχο την βελτίωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της περιοχής, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων λαμβάνει την πρωτοβουλία να αναδείξει δεκατρία (13) σημεία, τα οποία θεωρεί πως συνδέονται άμεσα με τους ανωτέρω στόχους, με την παράκληση να εξεταστούν από την πλευρά σας με την προσήκουσα προσοχή και την επιδίωξη εξεύρεσης των βέλτιστων δυνατών λύσεων.
Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πτητικής λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και την δημιουργία υποδομών για την δυνατότητα προσεγγίσεων διεθνών πτήσεων
Την δημιουργία υδατοδρομίου στην Λίμνη Παμβώτιδα και την δυνατότητα έλευσης υδροπλάνων
Την επέκταση της Ιόνιας οδού και σύνδεσής της με τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς
Την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας
Την δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή
Την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε65
Την δημιουργία του δεύτερου κόμβου στην Εγνατία Οδό
Την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή/διανυκτέρευση
Την απαλλαγή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Να παραμείνουν ανέπαφα τα άρθρα 3,22, 45, 46, 55, 56 στον νέο νόμο για την ΑΕΠΙ
Την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Το ενδιαφέρον σας και την επίσκεψη σας, στην περιοχή μας
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων εκφράζει προκαταβολικά τις θερμές της ευχαριστίες για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας, προσδοκώντας την ταχύτερη δυνατή διευθέτηση των ανωτέρω ζητημάτων.
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments