Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις  GOODY’s και SPIDER

Στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις  GOODY’s και SPIDER

episitismos-ioannina_2Από:Γιώργος Γκόντζος–Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις σε δύο ακόμη επιχειρήσεις του τόπου μας και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, συζήτησε στην τελευταία του συνεδρίαση (στις 17/2/2016) εκτενώς το θέμα και κατέληξε στη διατύπωση των παρακάτω θέσεων:

«Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία και προβληματισμό τη συνεχιζόμενη καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία επιβάλλεται πλέον να τερματιστεί με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες και στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις GOODY’s και SPIDER στα Γιάννενα, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία κάθε θέση εργασίας και κάθε επιχείρηση είναι πολύτιμα. Γι’ αυτό, όλες οι πλευρές, εργοδότες, εργαζόμενοι και κράτος, πρέπει να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιδιώξει με κάθε μέσο την επικοινωνία των εμπλεκόμενων μερών και θα συμμετέχει στον απαραίτητο διάλογο με εκπροσώπους από τις Δημοτικές παρατάξεις.

Tέλος, η Δημοτική αρχή πρέπει να εξετάσει με προσοχή τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου για ανακούφιση και στήριξη των απολυμένων, καθώς και για   διεύρυνση των μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments