Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σταύρος Καλογιάννης: “Άμεσος στόχος της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη η ενίσχυση των επενδύσεων”

Σταύρος Καλογιάννης: “Άμεσος στόχος της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη η ενίσχυση των επενδύσεων”

Στις Βρυξέλλες, στο κτίριο JózsefAntall , συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON), στην οποία μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Παρουσιάστηκαν αρχικά στοιχεία της Έκθεσης της Επιτροπής για τις οικονομικές πολιτικές της ευρωζώνης  της εισηγήτριας  κας  deLange και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων.

Στην παρέμβασή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε, αρχικά, στις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που συνοψίζονται σε ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις, λιγότερους φόρους, ποιοτική δημόσια υγεία και εκπαίδευση, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναγέννηση του πρωτογενή τομέα, αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, φύλαξη των συνόρων και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωπη με κατακόρυφη αύξηση ροών μεταναστών αναφέροντας, ενδεικτικά, ότι μόνον την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τους 2.500 οι μετανάστες που εισήλθαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο Έκθεσης που παρουσιάστηκε, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε  ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στις δημοσιονομικές πολιτικές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  θα συνεχιστούν. «Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών και, μέσω της ψήφισης νέου αναπτυξιακού νόμου, η ενίσχυση των επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», κατέληξε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε επίσης με τον κ. P. Meucci, με τον οποίο συζήτησε την προώθηση της συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Ιταλικών Φορέων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του Ευρ. Ομίλου Οικονομικού Σκοπού ProximityGECT, σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Συναντήθηκε επίσης με τους ευρωβουλευτές κα Άννα Ασημακοπούλου, κυρίους Μαν. Κεφαλογιάννη, Γ. Κύρτσο και Δημ. Παπαδημούλη, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις τόσο για την Έκθεση της Επιτροπής, όσο και για τις συστάσεις που αφορούν τη χώρα μας για το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2019 και το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδος του 2019.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments