Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σταύρος Καλογιάννης: Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ελάφρυνση της φορολογίας και τόνωση της οικοδομής θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2020 που κατατίθεται στη Βουλή

Σταύρος Καλογιάννης: Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ελάφρυνση της φορολογίας και τόνωση της οικοδομής θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2020 που κατατίθεται στη Βουλή

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, στη Βουλή, το Προεδρείο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με αντιπροσωπεία Βουλευτών και Γερουσιαστών της Αυστραλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Καλογιάννης, αφού καλωσόρισε τους Αυστραλούς κοινοβουλευτικούς στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που χρονολογούνται από τους Παγκόσμιους Πολέμους, από την εκστρατεία της Καλλίπολης και τη μάχη της Κρήτης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας στα ακίνητα, που εφαρμόζεται ήδη, και στην πλήρη άρση των capital controls, που εφαρμόζονταν από το 2015. Η κίνηση αυτή αναμένεται να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην προώθηση της ανάπτυξης και στην περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Επεσήμανε τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, με πρώτη το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στο οποίο το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 30%, και οι επενδύσεις, με το Ελληνικό να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Ενημέρωσε τους Αυστραλούς κοινοβουλευτικούς για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται, όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, από την είσοδο εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι περνούν τα σύνορά μας παράτυπα, σε καθημερινή βάση, δηλώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να συμβάλουν ουσιαστικά η διεθνής κοινότητα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας και η Τουρκία.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στον οικονομιό τομέα για το 2020 και ειδικότερα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για περαιτέρω ελάφρυνση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, την εισαγωγή νέου μειωμένου συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς, έως το 2023.

Επεσήμανε τα μέτρα τόνωσης του τομέα της οικοδομής, ενός τομέα ο οποίος κατά το παρελθόν λειτούργησε ως ατμομηχανή της οικονομίας. «Όλα αυτά τα μέτρα, δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης, θα αποτυπώνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύ δραστήρια ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας και στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και στα μεγάλα περιθώρια διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, του τουρισμού. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να ξεπεραστούν εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα, στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης.

Ο Σταύρος Καλογιάννης έκλεισε τον χαιρετισμό του με μια αναφορά στο μνημόνιο κατανόησης, που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών, για την ανέγερση μνημείου στη Λήμνο, προς τιμήν των Αυστραλών γιατρών και νοσοκόμων που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Καλλίπολης. «Είναι ίδιον των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους, τόνισε ο Σταύρος Καλογιάννης, να τιμούν τους νεκρούς των πολέμων, έργω και λόγω, όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments