Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στην Περίβλεπτο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης “Γιάννενα Τώρα”

Στην Περίβλεπτο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης “Γιάννενα Τώρα”

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1_%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1_%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%83Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Γιάννενα Τώρα” για την επίσκεψη στην Περίβλεπτο αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 4/12/2016 αντιπροσωπεία της Παράταξης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα, το Γραμματέα Συντονιστικού Βασίλη Σταμάτη και άλλα μέλη,  επισκέφθηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Περιβλέπτου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μ. Τασιούλα, το μέλος κ. Λ. Μπονόβα, τον Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου κ. Ε. Μάτσιο και κατοίκους της περιοχής. Προηγήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Παναγίας Στούπαινας.

Είναι γνωστό ότι στην Περίβλεπτο ζουν περί τους 700 μόνιμους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στα δύο μεγάλα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού που βρίσκονται εκεί. Όπως τονίστηκε στην αντιπροσωπεία της παράταξης, από τους κατοίκους, υπάρχουν βασικά προβλήματα στην περιοχή, όπως είναι η έλλειψη νερού, ιδίως τους καλοκαιρινού μήνες, παρότι έχουν δύο δικές τους γεωτρήσεις (ημιτελείς καθώς δεν έχουν ακόμη ηλεκτρικό). Επιπρόσθετα, η καθαριότητα είναι ανεπαρκής, τόσο σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, όσο και στα ρέματα που διασχίζουν το χωριό. Επίσης, τα ρέματα δεν είναι περιφραγμένα και υπάρχει κίνδυνος για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Το Πνευματικό Κέντρο δεν έχει θέρμανση και η στεγανοποίηση δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη υγρασία στους τοίχους. Επίσης, θα μπορούσε να αποδοθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο το παλιό σχολείο το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο. Επιπλέον, η παιδική χαρά είναι εγκαταλελειμμένη και επικίνδυνη και για να λειτουργήσει πρέπει να πιστοποιηθεί. Ο φωτισμός στους δρόμους είναι ελλιπής, ενώ δεν έχει προχωρήσει η υπάρχουσα, ήδη από το 2000, μελέτη για την ανάπλαση της μικρής πλατείας στην είσοδο του χωριού. Στο μοναστήρι διαπιστώθηκαν προβλήματα στους εσωτερικούς τοίχους και στις αγιογραφίες, ενώ απαραίτητη κρίνεται η βελτίωση του επικίνδυνου δρόμου που οδηγεί εκεί και, ειδικότερα, με την κατασκευή στηθαίου στις άκρες του.

Θεωρούμε ότι η προβολή του μοναστηριού δεν είναι επαρκής, παρόλο που το μοναστήρι σε συνδυασμό με τις ομορφιές του Μιτσικελίου και τον αεροπτερισμό από τις πλαγιές, θα μπορούσε να στηρίξει τον τοπικό τουρισμό. Οι κάτοικοι ζητούν, από το Δήμο προς το χωριό τους, ένα μικρό ποσοστό από τα ποσά που καταβάλλουν οι δύο εταιρείες νερού (είναι περίπου 700.000 ευρώ /4ετία).

Τέλος, από όλους ανεξαιρέτως, εκφράστηκε η άποψη ότι αισθάνονται ξεχασμένοι από το Δήμο Ιωαννιτών, αφού ούτε τα αιτήματά τους ικανοποιούνται ούτε έχουν κληθεί ποτέ για τη συζήτησή τους από τη Δημοτική Αρχή.

Τα μέλη της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ευχαρίστησαν τους κατοίκους για τη θερμή υποδοχή και την εποικοδομητική συζήτηση και υποσχέθηκαν ότι θα αναδείξουν τα αιτήματα των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ότι θα επισκεφθούν και πάλι την Περίβλεπτο.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments