Κυριακή , 21 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ιωαννιτών

Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ιωαννιτών

Μπρέχας-Δίκτυο Λίμνες

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Δήμων-Πόλεων με Λίμνες, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα,  συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών, δια του εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβούλου, Χαράλαμπου Μπρέχα.

Κοινό στοιχείο των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, είναι η ύπαρξη φυσικών ή τεχνιτών λιμνών στις περιοχές τους, με γνώμονα τον κεντρικό ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στο φυσικό περιβάλλον του κάθε Δήμου, καθώς και στις αντίστοιχες οικονομίες τους. Βασικός στόχος του Δικτύου είναι η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση λιμνών και περιβάλλοντος χώρου σε σχέση με το φυσικό δομημένο και ανθρώπινο περιβάλλον.

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, υπήρχε ειδική θεματική ενότητα παρουσιάσεων για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές αλλά και προβλήματα δύο λιμνών της Ευρώπης: η λίμνη της Οδησσού παρουσιάστηκε από τον πρέσβη της Ουκρανίας και «η τραγωδία της Λίμνης Αράλης» (της οποίας η εξαφάνιση περιγράφεται ως η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έγινε από τον άνθρωπο), παρουσιάστηκε από τον πρέσβη του Ουζμπεκιστάν.

Στην τοποθέτηση του από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Μπρέχας υπογράμμισε τα «ανοιχτά» ζητήματα της λίμνης των Ιωαννίνων (καθυστέρηση στην έκδοση Π.Δ. , αβέβαιο μέλλον του φορέα διαχείρισης, επιβάρυνση οικοσυστήματος κ.λ.π.).

Αναφέρθηκε στην Παμβώτιδα ως το στοιχείο «ταυτότητας» των Ιωαννίνων, «το στοιχείο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και αποτελεί την καλύτερη βάση εκκίνησης για το μέλλον του τόπου μας», όπως είπε.

Τόνισε πως η λίμνη, το στοιχείο ταυτότητας της πόλης, αναδεικνύεται κυρίαρχο στη διεκδίκηση των Ιωαννίνων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο κ. Μπρέχας ζήτησε τη στήριξη του δικτύου και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των Δήμων του Δικτύου, όπως και οι δύο πρέσβης, συνυπέγραψαν κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Μάλιστα ένθερμη συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι δύο εκπρόσωποι «λιμναίων» Δήμων της Ηπείρου, ο Αντιδήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Κοσμάς Βούλγαρης και η Αντιδήμαρχος Ζηρού, Ελένη Γεωργάνου.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments