Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο Δημαρχείο ο Πρέσβης της Κροατίας

Στο Δημαρχείο ο Πρέσβης της Κροατίας

Επίσκεψη στην Ήπειρο, πραγματοποιεί ο πρέσβης της Κροατίας Aleksandar Sunko, ο οποίος μετά την Ηγουμενίτσα βρέθηκε στα Ιωάννινα, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνάντηση, εξετάστηκε η διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας Ιωαννίνων – Κροατίας σε διάφορους τομείς και κυρίως σε αυτούς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκπαίδευση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, υπογράμμισε την αναγκαιότητα επέκτασης των πολύ καλών σχέσεων της πόλης με την Κροατία ενώ πρόσθεσε ότι με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Βαλκανική χώρα, θα ενισχυθεί η συνεργασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Sunko δήλωσε, σε άπταιστα ελληνικά, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ηγουμενίτσας – ακτών της Αδριατικής, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας.

Ερωτηθείς για το κλίμα έντασης σε περιοχές των Βαλκανίων, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας ισχυρό κίνητρο για την επίλυση προβλημάτων.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments