Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο Ντουμπρόβνικ αύριο η πρώτη μαθητική εκδρομή από τα Γιάννενα

Στο Ντουμπρόβνικ αύριο η πρώτη μαθητική εκδρομή από τα Γιάννενα

Την πρώτη μαθητική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας θα πραγματοποιήσει αύριο το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και των Κροατικών Αρχών για την καθιέρωση τέτοιων εκδρομών και από τις δύο περιοχές.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, Βούλα Τσίλη, επισκέφτηκαν τους μαθητές του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο της παρουσίασης που κάνει ο Δήμος στις αποστολές του, με τις παρεμβάσεις που έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές και το οποίο θα παρουσιάσουν στο Ντουμπρόβνικ.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εξωστρέφειας με απτά αποτελέσματα για όλη την περιοχή. Ο τόπος μας όμως έχει ανάγκη από προβολή και σε εκπαιδευτικό ή ακόμα και ανθρώπινο επίπεδο. Εσείς θα είστε από τους καλύτερους πρεσβευτές μας και μέσα από την παρουσίαση που ετοιμάσατε θα προβάλετε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας. Ελπίζω να μεταδώσατε αλλά και να φέρετε εμπειρίες γιατί η σχέση που ξεκινάμε με την Κροατία πρέπει να είναι αμφίδρομη», είπε, μεταξύ άλλων στους μαθητές ο κ. Γκόλας.

Ταυτόχρονα τους έδωσε πληροφοριακό υλικό κι από ένα μπλουζάκι με τυπωμένα τα ονόματα των δύο σχολείων από το γραφείο Τουρισμού του Δήμου, ενώ τους ευχήθηκε καλή διαμονή.

Από την πλευρά της η κ. Τσίλη σημείωσε πως η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενθαρρύνει και ενισχύει την κινητικότητα σχολείων σε χώρες της Ε.Ε. τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας «συμμαχίας γνώσης» με τους μαθητές άλλων χωρών.

Η ίδια έδωσε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια από μια πάνινη τσάντα με τυπωμένα τέσσερα εμβληματικά σχολεία των Ιωαννίνων μαζί με ένα έντυπο για την ιστορία τους καθώς και ένα βιβλίο με φωτογραφίες από τα Ιωάννινα «για να γνωρίσουν οι Κροάτες συμμαθητές σας τις ομορφιές της πόλης μας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments