Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στρατόπεδο «Παπακώστα», Οριοθέτηση Αράχθου, Ιόνια Οδός, Τουρισμός και Πολιτισμός στην ατζέντα του Δημάρχου Αρταίων κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

Στρατόπεδο «Παπακώστα», Οριοθέτηση Αράχθου, Ιόνια Οδός, Τουρισμός και Πολιτισμός στην ατζέντα του Δημάρχου Αρταίων κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

ME TERENS KOUIKΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Μια σειρά καίριων προβλημάτων που απασχολούν την Άρτα και μάλιστα πολλά εξ’ αυτών χρονίζουν παρουσίασε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και υπεύθυνο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο της Άρτας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κατέρη, των Δημάρχων Νικολάου Σκουφά Ευστάθιου Γιαννούλη και Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, καθώς και στελεχών του Υπουργείου, ο Δήμαρχος μετέφερε στον κ. Κουίκ την ατζέντα των κυρίαρχων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Αρταίων.

Συγκεκριμένα, ανέλυσε στον Υπουργό την ανάγκη της Οριοθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου και τα οφέλη που θα έχει η περιοχή από αυτή,  την ανάγκη ολοκλήρωσης εντός χρονοδιαγράμματος της Ιόνιας Οδού, καθώς και την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και να ολοκληρωθούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον οικονομικό «στραγγαλισμό» των Δήμων, στο θέμα των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις, στα αντισταθμιστικά οφέλη από τη ΔΕΗ για την περιοχή της Άρτας, στην δημοπράτηση από το Υπουργείο του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα, στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, στην ενίσχυση με προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας, καθώς και στην άντληση πόρων από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε την πάγια θέση του Δήμου όχι μόνο για τη διατήρηση, αλλά και για την ενίσχυση του Στρατοπέδου της Άρτας, την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του ΤΕΙ, καθώς και την ενίσχυση της Αστυνόμευσης στην περιοχή, ενώ επεσήμανε την σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων στο ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και σε Τουρισμό-Πολιτισμό.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης ανέλυσε στον Υπουργό το διαχρονικό αίτημα παραχώρησης των εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα», εξηγώντας του παράλληλα και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τη συγκεκριμένη έκταση.

Ο Δήμος Αρταίων επιθυμεί την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς και την μετεγκατάσταση του 5ου Γυμνασίου Άρτας, το οποίο τώρα στεγάζεται στο χώρο των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές για σχολικές μονάδες. Παράλληλα, κοινό αίτημα Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Άρτας είναι η ανέγερση στο συγκεκριμένο χώρο των Διοικητικών κτιρίων της τελευταίας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments