Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγχαρητήρια επιστολή της κ Ε. Βιντζηλαίου καθ. Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου . προς τον Δήμαρχο Κόνιτσας

Συγχαρητήρια επιστολή της κ Ε. Βιντζηλαίου καθ. Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου . προς τον Δήμαρχο Κόνιτσας

KONITSA Η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Έλλη Βιντζηλαίου     με αφορμή την έκθεση με τίτλο “Η Κόνιτσα προβάλλει και προβάλλεται  “( Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα από 15 έως 22 Οκτωβρίου), απέστειλε στον δήμαρχο της Κόνιτσας, Α.Παπασπύρου την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ μου κύριε δήμαρχε,

Ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την χθεσινή εκδήλωση. Ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Εκτίμησα βαθύτατα την προσπάθεια για καλλιτεχνική δημιουργία στην πόλη σας, η οποία-είμαι βέβαιη-αποτελεί ζωτικό στοιχείο και για τους καλλιτέχνες και για τους άλλους κατοίκους της Κόνιτσας, στοιχείο συνδετικό μεταξύ των κατοίκων, καθώς και των κατοίκων με τον τόπο τους. Επίσης, για πρώτη φορά σε παρόμοιες εκδηλώσεις, έμαθα πολλά από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και-γιατί να μην το πω-συγκινήθηκα από τους χορούς και τα τραγούδια του τόπου σας. Εύχομαι να είσαστε και σεις και οι συνεργάτες σας πάντα καλά και πάντα δημιουργικοί.

Έφυγα από το Πολεμικό Μουσείο με την υπόσχεση (προς τον εαυτό μου) να επισκεφθώ την περιοχή σας και να την γνωρίσω όσο μπορώ καλύτερα. Προσβλέπουμε ίσως στον Ιούλιο του 2016. Πρέπει, επίσης, να σας πω ότι το ενδιαφέρον των συναδέλφων μου κατά την διάρκεια της Ημερίδας που είχαμε την περασμένη Πέμπτη ήταν τόσο μεγάλο, ώστε αποφασίσαμε-αν τα καταφέρουμε-να έρθουμε στην Ήπειρο με μιαν ομάδα φοιτητών μας, ώστε να γνωρίσουν τον πλούτο των γεφυρών και να ασκηθούν στην επί τόπου επιθεώρηση. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα είναι πολύτιμο, καθώς πρέπει να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά Μηχανικών που θα κληθεί να προστατεύσει με γνώση και με αγάπη τον πλούτο που διαθέτουμε.

Σας εύχομαι καλή επιστροφή στην Κόνιτσα.

Φιλικά

‘Έλλη Βιντζηλαίου

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments