Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ζητά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ζητά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συζήτηση στο Π.Σ. Ηπείρου  για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων,ζητούν με επιστολή στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Κύριε πρόεδρε

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο χώρο των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων. Κάθε μέρα που περνάει και η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι τιμές στο γάλα  στο πρόβειο και το αγελαδινό έχουν κατρακυλήσει ενώ στο ράφι των  super market  όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται.

Ενώ αυτή είναι η κατάσταση με τις τιμές παραγωγού το κόστος παραγωγής αυξάνεται. (τροφές, εμβόλια, φάρμακα, λιπάσματα κ.α.). Ταυτόχρονα οι εισαγωγές στο γάλα και στο κρέας είναι αθρόες.

Ενώ ο ΕΛΟΓΑΚ  και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης γνωρίζουν τα πάντα , έχουν τα στοιχεία ποιοι εισάγουν και ποιοι παράγουν φέτα με εισαγόμενο γάλα, κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους με μέτρα <ασπιρίνες>. Τελευταία  το νέο αποπροσανατολιστικό αφήγημα του υπουργείου, και σε αυτό πρωτοστατεί και ο περιφερειάρχης Ηπείρου ο κ. Καχριμάνης, είναι η δημιουργία ομοιοεπαγγελματικής γάλακτος , που να συμμετέχουν γαλακτοβιομήχανοι, έμποροι και κτηνοτρόφοι. Σωστά αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι : βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Με αυτά τα μέτρα θεωρούμε ότι κανένας μικρός η μεσαίος κτηνοτρόφος δεν μπορεί να επιβιώσει. Και αυτό που παρατηρείται είναι να πουλάνε όσο – όσο τα κοπάδια τους , και η παραγωγή να συγκεντρώνεται σε λίγους επιχειρηματίες μεγάλους κτηνοτρόφους.

Βέβαια και αυτό θεωρούμε σαν θετικό , οι κτηνοτρόφοι  δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Παρόλο το αποπροσανατολιστικό μπαράζ προπαγάνδας, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οργανώνονται και παλεύουν ενάντια σε αυτή την πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Σήμερα το μεσημέρι οργανώνουν οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας, συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Καλογήρου.

Κύριε πρόεδρε θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να συνεδριάσει το Περιφερειακό συμβούλιο με αυτό το θέμα και να υιοθετήσει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς , όπως εκφράζεται στην ανακοίνωση των δύο ομοσπονδιών που σας επισυνάπτεται.

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι

Ζιώβας Βασίλης ,Κωτσαντής Κώστας, Τσουμάνη Ολγα

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments