Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 24 Οκτώβρη

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 24 Οκτώβρη

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.

Διαδηλώνουμε εναντία στο νομοσχέδιο-σκούπα που έχει στο στόχαστρο το χτύπημα  των  κλαδικών  συμβάσεων, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Που πραγματοποιεί όλες τις οδηγίες του Σ.Ε.Β γκρεμίζοντας όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης.

  • Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους, απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.
  • Ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων που συμπιέσει ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
  • Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ. Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια που βάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μετρά για την δυναμική συμμέτοχη στο συλλαλητήριο. Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» να δώσουμε  τη μάχη της ενημέρωσης δυναμώνοντας το ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.
  • Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο στις 7.00μ.μ. στο

Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments