Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση εργασίας για τη βελτίωση των λιμνών Καστοριάς και Ιωαννίνων

Συνάντηση εργασίας για τη βελτίωση των λιμνών Καστοριάς και Ιωαννίνων

Χωρίς τίτλοΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση εργασίας με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίμνες της Καστοριάς και των Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Aντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Σωτήρης Αδαμόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Βάσω Μέγα και ο Προϊστάμενος κος Θωμάς Λεοντίου από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος κος Πέτρος Τσουμάνης και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Ιωαννίνων, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Καστοριάς, καθώς και η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Μαρία Μουστάκα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης της Καστοριάς, καθώς και των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκ μέρους της κ.Β. Μέγα αναπτύχτηκαν και οι κοινές δράσεις – πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει κυρίως ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου οι οποίες δημιούργησαν μια σύμπραξη μαζί με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν τόσο περιμετρικά όσο και στο υδάτινο στοιχείο της Παμβώτιδας.

Η κ.Β. Μέγα ανέπτυξε τον σχεδιασμό που υπάρχει εκ μέρους αυτής της σύμπραξης ενώ το αποτέλεσμα που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν πως η έναρξη επίσημης συνεργασίας μεταξύ Καστοριάς και Ιωαννίνων θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης διαχείρισης σε επίπεδο λεκάνης απορροής που θα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι λίμνες των δύο περιοχών.

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments