Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Συνάντηση εργασίας του διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού με αντιπροσωπεία              του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού  

Συνάντηση εργασίας του διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού με αντιπροσωπεία              του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού  

IMG_20151006_140529-Kokkinos

 

Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού αποτελούμενη από τον πρόεδρο   κ. Χρυσόστομο Δήμου και τους κ.κ. Δημήτρη Βάρνα, πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Γεώργιο Καλλίδη, πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου, στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού με το διευθυντή  κ. Μιχάλη Κόκκινο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης των μελών της αντιπροσωπείας του ΠΣΗΕ στην Αθήνα. Από  τον κ. Κόκκινο ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η απόφαση της Γραμματείας να αναδιοργανωθεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο πρέπει να είναι ανεξάρτητο όργανο και να έχει ένα ευέλικτο σχήμα.  Ο κ. Δήμου τόνισε ότι στις ομάδες που  θα το αποτελούν, πρέπει να συμπεριληφθούν και οι εθνικοτοπικές οργανώσεις που εκπροσωπούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως οι Κρήτες, οι Ηπειρώτες , οι Θεσσαλοί και οι Πόντιοι και έλαβε για τη θέση του αυτή θετική απάντηση.

Σ΄ένα άλλο θέμα που αναφέρθηκε ο κ. Δήμου είναι η φορολόγηση των ομογενών στην Ελλάδα και ζήτησε  να υπάρχει η ίδια μεταχείριση με τους ΄Ελληνες της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ζήτησαν  τη δημιουργία ΚΕΠ σε όλα τα Προξενεία με σκοπό να εξυπηρετούνται οι ομογενείς και να μειωθεί με τον τρόπο αυτό η  γραφειοκρατία. Ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα για το θέμα αυτό και θα ξεκινήσει από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Τελευταίο θέμα που συζήτησαν είναι το θέμα της επιστολικής ψήφου στον Απόδημο.  Το ΠΣΗΕ τόνισε ο κ. Δήμου επιμένει ότι επιτέλους πρέπει  να δοθεί η η δυνατότητα στον Απόδημο να ψηφίζει στον τόπο κατοικίας του. Να ισχύσει αυτό που ισχύει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.

Στη Γενική Γραμματεία υπήρξαν και άλλες συναντήσεις με την κ. Εύα Παπαδάτου (Διεύθυνση Ευρώπης) και την κ. Ζώτου (Διεύθυνση Αμερικής).

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments