Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση εταίρων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνάντηση εταίρων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Συνάντηση ενημέρωσης των κοινωνικών εταίρων που μετέχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», συγκάλεσε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών, ως Επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Η συνάντηση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα καθώς- όπως ενημέρωσε του συμμετέχοντες ο αρμόδιος για την κοινωνική πολιτική Αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας – αρχίζουν  «να τρέχουν» πιεστικές προθεσμίες των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κολόκας και η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ρόη Ζηκίδου  συμμετείχαν τη Δευτέρα στην Αθήνα σε επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, όπου έγιναν ανακοινώσεις για τις διαδικασίες του προγράμματος στους επικεφαλείς εταίρους των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μετέφερε στους εταίρους ο κ. Κολόκας,  έως τις 26 Ιουνίου, θα πρέπει να σταλούν υπογεγραμμένα στο Υπουργείο, τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας των Κοινωνικών Συμπράξεων. Έτσι, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, αύριο θα αποστείλει ο Δήμος Ιωαννιτών σε όλους τους εταίρους ένα προσχέδιο που θα συντάξει ώστε να επικυρωθεί με τις αποφάσεις όλων των συμβουλίων των φορέων που μετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων.

Επίσης, το Υπουργείο ανακοίνωσε πως οι οφελούμενοι του Προγράμματος θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από  την 1η και μέχρι την 31η Ιουλίου, ωστόσο – όπως είπε ο κ. Κολόκας- οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη πως θα «τρέξει» αυτή η υπόθεση, γι’ αυτό «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αντιμετωπίσουμε σωστά τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας και να υπερκαλύψουμε τις αδυναμίες», όπως είπε ο Αντιδήμαρχος.

Ένα νέο και θετικό δεδομένο του προγράμματος είναι πως θα περιλαμβάνει διανομή σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως είπε ο κ. Κολόκας.

Σύμφωνα με την κ. Ζηκίδου, η ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνική Αλληλεγγύη ήταν πως τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη διανομή αγαθών στους οφελούμενους του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Οδυσσέας Πότσης υπενθύμισε πως στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων πλέον δεν υπάρχουν δύο «ανταγωνιστικές» προτάσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται σε μία Κοινωνική Σύμπραξη με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός που χαρακτήρισε «πολύ θετικό».  Έτσι όλοι οι εταίροι είτε είχαν περιληφθεί στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ηπείρου είτε του Δήμου Ιωαννιτών, είναι πλέον σε μία σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και άλλοι εταίροι που δεν συμμετείχαν αρχικά σε καμία από τις δύο συμπράξεις.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μανταλόβας τόνισε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν αποτελεσματικά όλοι οι φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος και πρόσθεσε: «δεν μας τιμάει ως φορείς της κοινωνίας το ότι αναγκαζόμαστε να διανέμουμε τρόφιμα. Οι συνθήκες επιβάλλουν να το κάνουμε. Θα πρέπει λοιπόν να ενεργήσουμε αποτελεσματικά, πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας αθόρυβα και χωρίς πολλές κουβέντες και να συμβάλουμε στο μέγιστο βαθμό στην ανακούφιση τους»

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments