Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση  της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Συνάντηση  της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Tzoufi_DTΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη,  το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Σε μια αναλυτική και γόνιμη συζήτηση η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Γραμματέα του Σωματείου, Θανάση Θεοδώρου και το μέλος του Σωματείου, Θεοδοσία Κομηλάγιου, για την πολυδιάστατη προσφορά των εργαζομένων στον άνθρωπο και την κοινωνία,  αλλά και για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 75 ανά την Ελλάδα Κέντρα Πρόληψης δρώντας ανασταλτικά στις βάθους 20ετίας προσπάθειες των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ανέπτυξαν στη βουλευτή την πρότασή της συλλογικότητας για τη συγκρότηση νέου, ολοκληρωμένου και σταθερού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δομών. Συγκεκριμένα, ενός ενιαίου φορέα των Κέντρων Πρόληψης, αυτοτελούς, ολιγάριθμου, ευέλικτου και μοντέρνου, που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και στον οποίο θα υπάγονται τα υπάρχοντα 75 Κέντρα Πρόληψης ως τοπικές μονάδες. Η πρόταση αυτή καλύπτει, σύμφωνα με τις Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων, την επείγουσα ανάγκη μετάβασης των δομών σε μια εποχή ελάχιστης απαιτούμενης ευστάθειας, που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά όρους ανάπτυξης, με βασικό ζητούμενο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Η κυρία Τζούφη βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση των εργαζομένων, δεσμεύτηκε δε ότι θα τη μελετήσει διεξοδικά και θα φροντίσει για την προώθησή του ήδη κατατεθειμένου αιτήματος του Σωματείου, να παρουσιάσουν την πρότασή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την προώθηση του ήδη κατατεθειμένου αιτήματος του Σωματείου, να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας ώστε να του θέσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τη  λειτουργία τη Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία του Θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, που συγκροτήθηκε με απόφασή του, ολοκλήρωσε τις εργασίες της και αναμένεται η κατάθεση του πορίσματός της.

Τέλος, η κ. Τζούφη δεσμεύτηκε ότι θα συναντήσει εκ νέου τους εκπροσώπους του Σωματείου, μετά την κατάθεση του προαναφερθέντος πορίσματος.

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments