Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους της Ο.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους της Ο.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Ιωάννινα. Ο Χρήστος Γρίβας ανοίγοντας τη συνέντευξη επεσήμανε ότι με την συγκρότηση της Επιτροπής ξεκινά και στα Γιάννινα μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στις οποίες καλούνται όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να συμμετέχουν ενεργά για να γίνει πράξη το μεγάλο προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη δεξιά. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα της ΕΗΜ με ομιλητές την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Αλέκος Φαρμάκης ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι οι τρείς μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ φάνηκαν αρκετοί για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και να αναδειχθεί το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ, που χαρακτηρίζεται από ακραίες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης: “Η επιστροφή στην “κανονικότητα” συνοδεύτηκε με την κίβδηλη αριστεία, την ανατροπή των λαικών κατακτήσεων, το νεποτισμό και την οικογενειοκρατία, τον ακραίο λαικισμό, τον φανατισμό και τον ρεβανσισμό και με την προκλητική υποστήριξη μιας χούφτας μόνιμα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και πλουτοκρατών. Οι σωτήρες έφθασαν με λιμουζίνες, με γραβάτες και λευκά κολλάρα. Στις τελευταίες εκλογές ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο ποσοστό ως παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε το δρόμο των αλλαγών και της προόδου. Γιαυτό το λόγο είμαστε εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, όχι μόνο για να βάλουμε φραγμούς στις αντιλαικές πολιτικές αλλά για να τις ανατρέψουμε, για να μη γυρίσει πάλι η χώρα μας στο σκοτεινό παρελθόν της χρεωκοπίας , της λιτότητας και της ανασφάλειας. Καλούμε όλους τους δημοκράτες και αριστερούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας για να ενώσουμε για μια ακόμη φορά τις αξίες, τις δυνάμεις και τις προοπτικές μας”.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κ.Ε του κόμματος Γιάννης Στέφος σημείωσε στην τοποθέτησή του: « Ξεκίνησε ήδη η εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του iSYRIZA. Στόχος μας είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός ενός δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου, το μαζικό κόμμα της Αριστεράς που θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη που απειλείται από τον φασισμό και την ακροδεξιά. Απαιτούνται κόμματα ικανά να προωθούν ανθρωπιστικές πολιτικές για όλο τον κόσμο, κόμματα που θα υπερασπίζονται και θα κινητοποιούν τις δυνάμεις της εργασίας, που θα γίνουν ανάχωμα στην ασυδοσία των ισχυρών οικονομικών ελίτ και θα δίνουν ριζοσπαστικό περιεχόμενο στην απαίτηση για δικαιοσύνη και κοινωνικό κράτος.

Ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πλατιά προοδευτικά χαρακτηριστικά, δημοκρατική οργάνωση, ανανεωμένο, χωρίς υποχώρηση στις αξίες του. Ένα κόμμα που θα παλέψει για την ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών και που μέσα στην πολιτική μάχη θα επιλέγει την ηθική στάση. Ένα κόμμα για τις νέες και τους νέους μας, που θα το αγκαλιάσουν με τον ενθουσιασμό τους και θα το μπολιάσουν με τις ιδέες τους.

Καλούμε όλες και όλους λοιπόν: Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και μπείτε μπροστά στον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο που μας στήριξε, αυτό ζητάμε και από τους πολίτες των Ιωαννίνων. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Νομού Ιωαννίνων, στην αίθουσα της ΕΗΜ στις 7 το απόγευμα, με τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρη Τζανακόπουλο.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments