Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίασε η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα για το Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα για το Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας

Θέσεις, προτάσεις αλλά και ενστάσεις επί των προβλέψεων που υπάρχουν στο υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας κατατέθηκαν στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής -Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ιωαννιτών.

Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία των αντιδημάρχων Βάσως Μέγα και Γιώργου Βίνη το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Φ. Φίλιος, ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών, Χάρης Λιούρης, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΗ, του ΓΕΩΤΕΕ και πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, των κυνηγών, των γεοπόνων, καθώς επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νατσης, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρωτογενή παραγωγή και τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει μια σειρά διατάξεων που περιέχονται στο σχέδιο του Π.Δ., με τους φορείς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση να επισημαίνουν κυρίως αλλαγές που θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν ώστε να επιτυγχάνεται η προστασία της Λίμνης και του οικοσυστήματός της ταυτόχρονα με τη συνέχιση της γεωργικής, πτηνοτροφικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας που έχει αναπτυχτεί στην περιοχή μας.

Το γενικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν η πως μεγαλύτερη ίσως έλλειψη του σχεδίου είναι η απουσία συντεταγμένων η οποία δεν διευκολύνει την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιωαννιτών επεξεργάζεται ήδη τις θέσεις και τις προτάσεις του οι οποίες και θα κατατεθούν επίσημα στη διαβούλευση η οποία λήγει στις 21 Ιανουαρίου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments