Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεχίζει να γράφει ιστορία το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Συνεχίζει να γράφει ιστορία το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

27750917_1431853560275772_5694420893623009104_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ένα  σούπερ πετυχημένο Καρναβάλι  κατάφεραν να διοργανώσουν οι γυναίκες της  Άρτας παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Η «Ιοκάστη» (το χαμηλό βαρομετρικό που χτύπησε τη χώρα) τους έκανε το χατίρι και έστριψε από τη γέφυρα Καλογήρου για άλλες πόλεις. Έτσι, έσκασε ανέλπιστα μύτη ο ήλιος και 1500 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους και γέμισε η πόλη  με σφυρίχτρες, χαρά, κέφι, γέλιο, χιούμορ και χορό πολύ χορό σε καρναβαλικό ρυθμό

Και όλα αυτά έγιναν στην Άρτα, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018 όπου παρέλασαν 27 πολυπληθή γκρουπ και 14 άρματα με χρώματα, ρυθμό και ζωντάνια στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και  37 χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.

Η αλλαγή της μέρας (από Τετάρτη σε Σάββατο) και η μικτή σύνθεση των γκρουπ έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να  συμμετέχει στο καρναβάλι και να ζήσει αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία.

Κεντρικό θέμα του καρναβαλιού ήταν «Αντιστεκόμαστε στο “ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ”:  με σύνθημα:  Φεύγει το ΚΕΝ, Φεύγει η Εφορία, Φεύγει το Ξενία. Μένει ο Άραχθος; Μένουν τα Πορτοκάλια;»,

και ακολουθούσαν τα εξής θέματα: Ήλιος και φεγγάρι παντρεύονται οι γαϊδάροι:  2o Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, My style Rocks: Concept: Σικ στο μαντρί: Γκρουπ «Oι Φευγάτες», NTISCO–πάθεια: Σύλλογος Άρτας «Σκουφάς», Ταχυδακτυλουργοί και Τραπουλόχαρτα: Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «Πύρρος» – Ρυθμική και Αισθητική Γυμναστική,

Crazy hats: Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα – Κωνσταντίνου», Πέρα Βρέχει: Ομάδα “Τα παιδία παίζει”, Οι μάγειροι  της μουσικής” μουσική ομάδα KrotalArta, Μουλέν Ρούζ: Φροντιστήριο Γαλλικών Άννα Τσέτσου-Leς  petits Parigots, Ζορίνες: Γυμναστήριο Gym G, Ρήγας Ντάμα και βαλές και αρχίζει ο χαβαλές: 5ο Δημοτικό   Σχολείο Άρτας, Μαύρα τα μαντάτα για τις Ζαργάνες και τα Φλαμίνγκο του  Σαρωνικού !   Γκρουπ «Οι ένοχες», Θαυματοποιοί και μαγικά καπέλα:  BΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ KUNG FU –  IWKA (ΙΒΕΚΑ)  Τμήμα Fitness  με την Αθηνά Κοντογιάννη, Σπανιόλες φλογερές, Λατίνοι εραστές, Τα κορίτσια της φόρμουλα: Χορευτική ομάδα “Armonia Αrta”, Φτερά και πούπουλα: Σχολή χορού Duende, Καμέλιες: Γκρουπ Θεσπρωτικού, «Νοσοκόμες εναντίον Βαμπίρ. Τι προτιμάτε; Να σας πίνουν το αίμα ή να το δίνετε;»: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, Oι άγγελοι του Τσίπρα:  Γκρουπ «Βουκόλοι», Τα παρασάνταλα της εξουσίας, Το 5ο καίγεται  : 5Ο Γυμνάσιο Άρτας, Άλλο μας δείχνουν και άλλο μας μπήχνουν: Γκρουπ «Κίσσες», Ψάχνοντας τον Χάρυ Πότερ: Γκρουπ «Κyratsistas», Αλαλούμ και ότι νάναι, Φιλοθέη 2030: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Survivor – Βλάχ: Σύλλογος Μελισσουργιωτών  «Ο Αι – Μάρκος», Λούφα και παραλλαγή από τα καμποχώρια : γκρούπ από τα καμποχώρια και τέλος έκλεισε η παρέλαση με τον Βασιλιά Καρνάβαλο: Τι με κοιτάς έλα στην παρέα μας, χωράς!

Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασαν πολύ επιτυχημένα για δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα, οι καρναβαλιστές χόρεψαν στις μουσικές επιλογές του  Αλέξη Κατσαδωράκη και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού και Απασχόλησης Κώστας Χαρακλιάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας & Καθημερινότητας Γεώργιος Πανέτας και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου,  υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει και φέτος ένα σούπερ πετυχημένο καρναβάλι.

Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την επισκευή και την μεταφορά των παλιών αρμάτων και ήταν αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση.

Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο ένα φωτόσπαθο για να πολεμά και να αντιστέκεται στις απειλές και στις αδικίες που υφίσταται η πόλη.

 

Η Άτυπη Επιτροπή  ευχαριστεί θερμά  τους χορηγούς:

  • για την καρναβαλική αφίσα : «ΤΑΧΙ & GO τηλ. 2681200250, μπορείτε να κατεβάσετε και την εφαρμογή»
  • και για την πρόσκληση το «ΡΑΔΙΟΤΑΧΙ Άρτας τηλ. 26810 78332 και 26810 78333»

 

Επίσης ευχαριστεί την ομάδα περιφρούρησης που φρόντισε για τη ροή της παρέλασης και είναι οι: Γκέλυ Κογιαντή, Λίτσα Καραπέτση, Κατερίνα Παππά, Μαρία Τσιώρη, Ζωή Γεωργανά, Άντα Παπακώστα, Δώρα Χούσου, Μάχη Κέφη, Λίτσα Κουτρούμαπ και Μελίνα Κουφογιαννάκη

Ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) που πάντα συμπαραστέκονται σε αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών.

Και βέβαια τους θεατές που παρά το κρύο ήταν δίπλα μας και πάντα με το γέλιο τους μας ενισχύουν ηθικά έτσι ώστε το καρναβάλι μας να ταξιδεύει  δυνατά στο χρόνο.

Για  φωτογραφικό υλικό και σχόλια δείτε τη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Εκ μέρους της  Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Kική Μανοπούλου

Κυριακούλα  Κουτσούμπα

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments