Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συντονισμένες ενέργειες Δήμου-ξενοδόχων, με στόχο την τουριστική αγορά του Ισραήλ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συντονισμένες ενέργειες Δήμου-ξενοδόχων, με στόχο την τουριστική αγορά του Ισραήλ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, επισκέφθηκε  αποστολή δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Ισραήλ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Μιχάλη Τερζίμπαση.
Η επίσκεψη στο νομό Ιωαννίνων πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής μας στη χώρα του Ισραήλ. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι chanel 1 που ετοιμάζει ειδικό αφιέρωμα για τα Γιάννενα.
Στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Ένωση Ξενοδόχων και τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ, – «που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα», όπως είπε. Ένας σχεδιασμός ο οποίος ξεκίνησε επί θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, συνεχίζεται και εντείνεται.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι προχωράμε χέρι με χέρι με τους επαγγελματίες του χώρου, όπως έχουμε διακηρύξει ως Δημοτική Αρχή. Έχουμε μια συνεχή συνεργασία την οποία κάθε μέρα αναβαθμίζουμε και νομίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, προσθέτοντας πως «γίνεται μια συστηματική και οργανωμένη δουλειά».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου κάνουμε μια συστηματική δουλειά, γιατί το σημαντικό είναι να έχουμε αποτελέσματα που θα αντέξουν σε βάθος χρόνου και δεν θα είναι φωτοβολίδες. Γίνεται μια συνεχής προσπάθεια ώστε η περιοχή μας να γίνει ένας προορισμός ο οποίος θα έχει την οργάνωση για να ανταπεξέρθει σε βάθος χρόνου».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Ελλάδος στο Ισραήλ, Μιχάλης Τερζίμπασης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και τους φορείς της περιοχής, «για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε την Ήπειρο όχι μόνο ως αξιοθέατο αλλά κυρίαρχα ως εμπειρία», όπως είπε.
«Έχουμε μείνει έκθαμβοι τόσο από το αίσθημα φιλοξενίας όσο και από τη μοναδικότητα του τοπίου. Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό γνωριμίας με την περιοχή και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί είναι ένας λαός που αγαπά την Ελλάδα, είμαστε σε ανοδική τροχιά επισκεψιμότητας κι εκτιμώ ότι ενέργειες σαν και αυτοί συμβάλουν στο να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Τερζίμπασης. Κατέληξε προσθέτοντας ότι ο ΕΟΤ θα είναι κοντά στην περιοχή των Ιωαννίνων στις προσπάθειες που καταβάλει για την προσέλκυση επισκεπτών από το Ισραήλ.
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, τόνισε ότι η τουριστική αγορά του Ισραήλ «ήταν η πρώτη που βάλαμε ως στόχο μαζί με τους ξενοδόχους, την περιφέρεια και τους φορείς της περιοχής και οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν καρπούς».
Ο κ. Γκόλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι της αποστολής ηγείται ο Διευθυντής του ΕΟΤ στο Ισραήλ κι αυτό –όπως είπε – είναι πολύ θετικό, γιατί «είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΤ ασχολείται με την περιοχή μας ανακαλύπτοντας την κρυφή Ελλάδα». Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί εάν θέλουμε να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα και κατέληξε λέγοντας πως, «από τις πρώτες συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον ΕΟΤ φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η διάθεση και πιστεύω ότι έχουμε αλλάξει σελίδα στη συνεργασία μας. Η περιοχή μας έχει πάρα πολλά να προσφέρει, αρκεί να έχουμε τα ‘όπλα’ να τα επικοινωνήσουμε».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κων/νος Βλάχος μίλησε για τις προσπάθειες «διείσδυσης» στην αγορά του Ισραήλ, μέσω επαφών και εκθέσεων, καθώς και για ένα σημαντικό «εργαλείο» που έχει δημιουργηθεί, ένα portal προβολής της περιοχής, μέσα από το οποίο προσφέρονται τα τουριστικά πακέτα που μπορεί να «κλείσει» on line ο κάτοικος του Ισραήλ.

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments