Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : “Μην υποκύπτουμε στην τρομοκρατία της εργοδοσίας”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : “Μην υποκύπτουμε στην τρομοκρατία της εργοδοσίας”

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ι/Υ του Ν. Ιωαννίνων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η νέα εποχή της “δίκαιης ανάπτυξης” είναι συνώνυμη της εργοδοτικής ασυδοσίας και εκμετάλλευσης που μεταφράζεται σε υπερεκμετάλλευση, εντατικοποίηση της δουλειάς, απουσία ουσιαστικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και όποιο πρόσφορο μέσον σκαρφίζεται η εργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με στόχο την ανάπτυξη των κερδών.

Ο εργοδότης της εταιρείας “JUMBO” απαιτεί την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας στην οποία ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5ήμερο σε 6ήμερο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.

Επίσης σε αυτή τη σύμβαση ο εργαζόμενος καλείται να δηλώσει με την υπογραφή του ότι “έλαβε πλήρη γνώση του ισχύοντος κώδικα δεοντολογίας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς της εργοδότριας εταιρείας, όπως έχει εγκριθεί με αποφάσεις του ΔΣ αυτής”, χωρίς να γνωρίζει καν ο εργαζόμενος τι είναι αυτό.

Οι έμμεσες και άμεσες πιέσεις που ασκεί κάθε εργοδότης όπως και ο συγκεκριμένος για να εκμαιεύσει την υπογραφή των εργαζομένων είναι γνωστές.

Αυτές οι μεθοδεύσεις της εταιρείας “JUMBO” δεν είναι κάτι διαφορετικό από την “κανονικότητα” που ισχύει για εκατομμύρια εργαζόμενους στις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, είναι η υλοποίηση της οδηγίας ΣΕΡΚΑΣ της ΕΕ, και όχι μόνο για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών (απόφαση του ΣτΕ για την κυριακάτικη αργία), είναι η συνέχεια των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που προπαγανδίζει τις “μεταμνημονιακές εποχές”.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Ιωαννίνων  καλεί τους εργαζόμενους στα “JUMBO” να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο, να μην εμπιστευτούν κάποιους καλοθελητές που θα τους υποσχεθούν ότι το υπουργείο Εργασίας, δηλ. ο μηχανισμός της κυβέρνησης, θα παρέμβει υπέρ τους και ίσως και με κάποια νομικά μέσα να αποφύγουν την πολιτική της εργοδοσίας.

Μην υποκύπτουμε στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την υπογραφή μας σε ένα χαρτί που απαιτεί να χαρίσουμε τη ζωή μας στον εργοδότη, μπορούμε να πάρουμε πίσω την υπογραφή μας διεκδικώντας αγωνιστικά, οργανωμένα με το κλαδικό μας σωματείο δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα».

 ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments