Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Σ.Ζαφείρης(«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»)-Απαίτηση της κοινωνίας η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Σ.Ζαφείρης(«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»)-Απαίτηση της κοινωνίας η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Είναι απαίτηση της κοινωνίας η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα”,τόνισε ο Σπύρος Ζαφείρης ,μέλος της Ομάδας Πολιτών «ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»,σε συνέντευξή του (ΕΔΩ) στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η ομάδα πολιτών «ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ», που συγκροτήθηκε με σκοπό την άσκηση πίεσης στους κρατικούς φορείς για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις, που έχει κάνει και για τις αμέσως επόμενες, που έχει αποφασίσει η προσωρινή οργανωτική επιτροπή της.

Δράσεις που έχουν γίνει:
– Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ιωαννιτών με κατάθεση εγγράφου και ανάγνωση αυτού από εκπρόσωπό της. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δεσμεύθηκε για την εφαρμογή του νόμου.
– Παρουσία εκπροσώπου της στο ΒΗΜΑ TV για ενημέρωση περί της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και για την ομάδα πολιτών που συστήθηκε.
– Άτυπη συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου «Η Παμβώτις» (Κέντρων διασκέδασης –μπαρ & συναφών επαγγελμάτων), στην οποία έγινε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Πνευμονολόγων Ηπείρου, στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για πιθανή συνεργασία των δύο μερών στα ζητήματα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
– Εισήγηση, με παρουσία εκπροσώπου της ομάδας, στη Διοικητική Επιτροπή Επιμελητηρίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 19 Μαρτίου αναφορικά με προτεινόμενες ενέργειες, που μπορεί αυτό να αναλάβει προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Οι προτεινόμενες ενέργειες αναφέρονται:
α) στην προστασία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που, εφαρμόζοντας τον νόμο, δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από άλλες που δεν τον εφαρμόζουν, και β)στην εστίαση στον ξένο (και όχι μόνο) τουρίστα, που οι εμπειρίες του από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γεμάτα καπνό μεταφέρουν αρνητικές εντυπώσεις για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας στους τόπους προέλευσής τους.

Δράσεις που θα γίνουν:
– Δημοσίευση άρθρου του μέλους Σπύρου Ζαφείρη στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος Ηπείρου στο φύλλο της Παρασκευής 23/3.
– Συγκέντρωση υπογραφών σε νέο κείμενο-εισήγηση προς την περιφέρεια Ηπείρου.
– Καθορισμός συνάντησης με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον γενικό διευθυντή δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννη Νικόπουλο.
– Παρέμβαση με κατάθεση του κειμένου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
– Συναντήσεις με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων.
– Συναντήσεις με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου- παράρτημα Ιωαννίνων.
Οι εκπρόσωποι της ομάδας καλούν όλους τους πολίτες, που επιθυμούν τα Ιωάννινα να γίνουν η πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα, όπου θα εφαρμόζεται παντού η νομοθεσία για το κάπνισμα, να συμμετάσχουν στην ομώνυμη ομάδα στο Facebook.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments