Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ταξίδια / Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… Ταξίδι στον χειμερινό παράδεισο του Μετσόβου

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… Ταξίδι στον χειμερινό παράδεισο του Μετσόβου

MetsovoΑναμφισβήτητα ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας, το γραφικό Μέτσοβο, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μία από τις ψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου, διατηρεί ακόμη αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα!

Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο με μεγαλοπρεπή αρχοντικά, λιθόστρωτους δρόμους και παραδοσιακές βρύσες, ενώ φημίζεται για τα μοναδικά τυροκομικά του προϊόντα, το κρασί αλλά και τους διάσημους ευεργέτες του (Τοσίτσας, Στουρνάρας, Αβέρωφ).

Οι λάτρεις της τέχνης μάλιστα δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ, στην οποία εκτίθενται πίνακες και γλυπτά σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα, που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο.

Ο ορεινός όγκος, που το περιβάλλει αλλά και τα γύρω χιονοδρομικά κέντρα, καθιστούν το Μέτσοβο τον απόλυτοπροορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ανήλιου

Το Χιονοδρομικό Κέντρου του Ανήλιου άνοιξε για φέτος τις πύλες του και μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μέτσοβο, οι λάτρεις του χιονιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε υψόμετρο 1850 μέτρων ατέλειωτες καταβάσεις.

Το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα διθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων, δύο ολοκαίνουργια συρόμενα 280 και 300 μέτρων, δύο baby lifts και δύο χιονοστρωτήρες.

Δίπλα στις πίστες και το πάρκινγκ σας περιμένει ένα φιλόξενο πετρόχτιστο σαλέ, σε δυο επίπεδα,με δυο τζάκια και απεριόριστη θέα στις πίστες, τα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια.

Εδώ σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον μπορείτε να απολαύσετε καφέδες και ροφήματα, ελαφριά σνακ και πίτες, αλλά και τοπικό τσίπουρο με παραδοσιακούς μεζέδες.

Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει, επίσης, κατάστημα ενοικίασης σύγχρονου εξοπλισμού σκι και snowboard, έλκηθρα και σχολή εκμάθησης σκι.

ΠΗΓΗ planetnews

 

Αναζωογονήστε λοιπόν τις αισθήσεις σας κάνοντας σκι, snowboard, ορειβασία, πεζοπορία στα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής, καγιάκ, ράφτινγκ, mountain bike και οff-road διαδρομές με τζιπ!.

Αξίζει να δείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του 15ου αι., την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ, στην οποία εκτίθενται πίνακες και γλυπτά σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα, που στεγάζει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Επισκεφθείτε ακόμα τη Μονή Αγίου Νικολάου, με τις τοιχογραφίες του ζωγράφου Ευστάθιου, του 17ου αι., το οινοποιείο Αβέρωφ, το φράγμα και την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου, το χωριό Ανθοχώρι, με το Μουσείο υδροκίνησης.

Ο παραδοσιακός οικισμός του θα σας μαγέψει με τις αμέτρητες επιλογές για φαγητό και χαλαρωτικές στιγμές σε φιλόξενους ξενώνες.

Δείτε Επίσης

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5 Μαρτίου 2017 Καμβούνια 1.615μ

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos2yahoo.gr)-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 Μαρτίου 2017 του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχει δυο διαδρομές και ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments