Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Τα Γιάννενα…φορούν τα καλά τους για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Κωπηλασίας! -Φτάνουν οι πρώτες αποστολές…

Τα Γιάννενα…φορούν τα καλά τους για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Κωπηλασίας! -Φτάνουν οι πρώτες αποστολές…

Εντατικές οι προετοιμασίες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2019

Τα γιορτινά της φοράει η πόλη των Ιωαννίνων, η οποία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες φετινές διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U23), που θα διεξαχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Οι προετοιμασίες στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης την ερχόμενη Παρασκευή και για τις κούρσες που θα λάβουν χώρα στον υγρό στίβο της λίμνης.

Ήδη, ενόψει του Πρωταθλήματος, φτάνουν αεροπορικώς στα Γιάννενα οι πρώτες εθνικές αποστολές. «Ποδαρικό» έκανε χθες η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ σήμερα αναμένονται οι ομάδες της Πολωνίας και της Γεωργίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων αποστολών πρόκειται να φτάσει στην πόλη αύριο, Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται οι ομάδες της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Νορβηγίας, της Λευκορωσίας, της Ρουμανίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Εσθονίας. Την ερχόμενη Πέμπτη θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και οι υπόλοιπες ομάδες από Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, Τουρκία, Ισραήλ και Λετονία. Μέσα στο διήμερο, αναμένονται, τέλος, οι αποστολές της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Μολδαβίας, ενώ οδικώς θα έρθουν οι εθνικές ομάδες της Σλοβακίας και της Ουκρανίας.

Την μεγαλύτερη αποστολή, συνολικά 70 κωπηλάτες, θα φέρει στα Γιάννενα η Γερμανία. Ακολουθούν η Ρουμανία με 63 και η Ρωσία με 50 αθλητές. Ο κωπηλατικός στίβος της λίμνης Παμβώτιδας ανοίγει επίσημα στις 8 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, οπότε και οι ομάδες θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές προπονήσεις.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών θα λάβουν μέρος 30 χώρες απ’ όλη την Ευρώπη, με συνολικά 192 πληρώματα, τα οποία θα δώσουν τη μάχη για το βάθρο σε 22 αγωνίσματα. Ανάμεσα στις βάρκες που θα αγωνιστούν συμπεριλαμβάνονται και δέκα Οκτάκωπες!

Τη διοργάνωση θα υποστηρίξουν προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συνολικά 80 εθελοντές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στη σχετική λίστα. Πρόκειται για πολίτες όλων των ηλικιών, που εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη διοργάνωση και αν συμβάλουν στην επιτυχία της, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Τις κούρσες του διημέρου θα επιβλέψουν 14 διαιτητές της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), υποστηριζόμενοι από 20 εθνικούς διαιτητές Κωπηλασίας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments