Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τετράωρες στάσεις εργασίας στην “Ανακύκλωση”

Τετράωρες στάσεις εργασίας στην “Ανακύκλωση”

anakyklhvshΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ για τις 4ωρες στάσεις εργασίας  στην Ανακύκλωση τονίζεται:

“Σε 4ωρες στάσεις εργασίας και στις 2 βάρδιες του εργοστασίου προχωρούν σήμερα οι εργάτες στην Ανακύκλωση μετά τη Γενική Συνέλευση που έγινε στο χώρο δουλειάς και την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε.

Η σωματειακή επιτροπή της Ανακύκλωσης και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων απαιτούν να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του Μάρτη και ολόκληρος ο Απρίλης που οφείλεται, να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής του μισθού,  καθώς και να τους δοθεί και ο ρουχισμός τον οποίο είχε δεσμευθεί η εργοδοσία ότι θα παράσχει.

Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία της Ανακύκλωσης,  έχει δώσει και στο παρελθόν δείγματα γραφής με την προσπάθεια να κάνει 17 απολύσεις στο εργοστάσιο ώστε να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις.

Οι εργάτες της Ανακύκλωσης τότε, με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των σωματείων της πόλης, με τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα, κατάφεραν να ανακληθούν όλες οι απολύσεις,  να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να δεσμευθεί η διοίκηση να παράσχει μέσα ατομικής προστασίας και ρουχισμό.

Η σωματειακή επιτροπή έχει πάρει απόφαση να βρίσκεται σε διαρκείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργατών.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments