Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Την Κυριακή οι ορεινοί αγώνες Λύγγου  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Κυριακή οι ορεινοί αγώνες Λύγγου  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Με στόχο την όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωση ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας ΑΣΣΟ και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, διοργανώνουν τους «Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2015», την ερχόμενη Κυριακή (18 /10/2015).

Στόχος όλων, η  όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωση, όπως ανέφεραν στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέφανος Μιχάλης, η αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Αλέκα Ζαχάρη και ο τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων Βαγγέλης Παπαϊωάννου καθώς θεωρούν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση συμβάλει στην προβολή της περιοχής και αποτελεί ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών.

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή αθλητών και την προσέλκυση κόσμου» ανέφερε ο κ. Μιχάλης τονίζοντας πως ο Δήμος Ζίτσας στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις και συνεργάζεται με τους Συλλόγους με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

«Φροντίσαμε να προετοιμαστούμε ώστε όλα να γίνουν κατά τον καλύτερο τρόπο προκειμένου τόσο οι αθλητές όσο και οι επισκέπτες να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και να ευχαριστηθούν τους αγώνες και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής», υπογράμμισε παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο η κ. Ζαχάρη.

«Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωριό Λύγγος του Δήμου Ζίτσας (Ν.Ιωαννίνων), στην κλειστή ορεινή διαδρομή «Λ3», μήκους 6.150μ και υψομετρικής διαφοράς 221μ, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου παρουσιάζοντας το τεχνικό μέρος των αγώνων και  υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση θέτει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής και του αθλητικού τουρισμού.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν τα εξής αθλήματα:

  1. Ορεινό τρέξιμο – 3 γύροι. Συνολική απόσταση:18,450μ. (εκκίνηση: 9:00πμ)
    2. Ορεινό τρέξιμο – 2 γύροι. Συνολική απόσταση:12,300μ. (εκκίνηση: 9:15πμ)
    3. Ορεινό τρέξιμο – 1 γύρος. Συνολική απόσταση:6,150μ. (εκκινηση: 9:30πμ)
    4. Ορεινή ποδηλασία (διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας παίδων και παμπαίδων) 1 γύρος (εκκίνηση 11:30πμ)
  2. Ορεινή ποδηλασία αγώνας open – 4 γύροι. Συνολική απόσταση:24,600μ. (εκκίνηση: 12:00πμ)
  3. Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (3 γύροι) και ορεινής ποδηλασίας (4 γύροι). Συνολική απόσταση:43,050μ.

Οι αγώνες θα υποστηριχθούν από επαρκείς δυνάμεις του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λύγγου, του Δήμου Ζίτσας και της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, θα ενισχυθούν υγειονομικά από το Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων ή την 8η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ.
Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Για τα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος, ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Για την ορεινή ποδηλασία θα υπάρξουν οι κατηγορίες: κάτω των 18 ετών (γεννημένοι έως το 1996 ), 19-39 ΑΝΤΡΩΝ (γεννημένοι από 1995-1976) και 40+ ΜΑΣΤΕΡ ( γεννημένοι από 1975).

 

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments