Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τη στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παρουσίασε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στους βουλευτές του νομού

Τη στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παρουσίασε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στους βουλευτές του νομού

dhmaΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσίασε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στους βουλευτές του νομού, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ανήμερα των Φώτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, στους οποίους  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας,  ανέλυσαν τη στρατηγική, τους στόχους, τις προτεραιότητες και τα έργα της ΒΑΑ, ενώ έγινε ουσιαστική συζήτηση επ’ αυτών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και της συζήτησης με τους βουλευτές,  “η  υλοποίηση της ολοκληρωμένης  στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη θα έχει αναπτυξιακή επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό στο σύνολο του Δήμου. Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό να αποτελεί υπόθεση μιας ευρύτερης ‘κοινωνικής συμφωνίας’ κι όχι απλά αποτέλεσμα επιλογών μιας Δημοτικής Αρχής”, όπως είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι   το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευση, έχει παρουσιαστεί σε δημοτικές παρατάξεις και φορείς σε συναντήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας, ενώ μεθαύριο τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση από την πλευρά των βουλευτών εκφράστηκε η επιδοκιμασία στις  επιλογές και τις στοχεύσεις του Στρατηγικού Σχεδίου κι έγινε αναλυτική συζήτηση για τα  έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνει.

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ζήτησαν  την υποστήριξη των βουλευτών του νομού, ιδιαίτερα σε δύο επίπεδα:

-στη διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση και νέων εκτάσεων  από το ελληνικό Δημόσιο, που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

-στην προσπάθεια διασφάλισης χρηματοδότησης από κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ως γνωστών βασική πηγή χρηματοδότησης των δράσεων της ΒΑΑ είναι το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση και από τα  κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments