Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τοπικές επιχειρήσεις επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και υποψήφιοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα»

Τοπικές επιχειρήσεις επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και υποψήφιοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα»

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

«Στυλοβάτες» της οικονομίας οι τοπικές επιχειρήσεις

Τέσσερεις μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας. ΠΙΝΔΟΣ , ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΒΙΚΟΣ και ΖΑΓΟΡΙ, τέσσερεις μεγάλες επιχειρήσεις με υποτροπικό χαρακτήρα, «στυλοβάτες της οικονομίας του τόπου μας», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Μπέγκας.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ όπου συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Νιτσιάκο και τον Κωνσταντίνο Νιτσιάκο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα για την πορεία της επιχείρησης. «Θεώρησα υποχρέωση μου να επισκεφθώ σε αυτή την προεκλογική περίοδο επιχειρήσεις, που ειδικά στην περίοδο της κρίσης κράτησαν όρθια την οικονομία του τόπου μας, για να δηλώσω συμβολικά και ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο, πως ως Δήμος Ιωαννιτών είμαστε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας που στηρίζει την τοπική κοινωνία», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Παράλληλα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχε μια σύντομη συνομιλία με εργαζόμενους σε αυτή, που τον υποδέχθηκαν την ώρα που πραγματοποιούσαν το διάλλειμα τους.

Η «ΠΙΝΔΟΣ» πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης

Ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός «ΠΙΝΔΟΣ» ακολούθησε στο πρόγραμμα των επισκέψεων και δόθηκε η ευκαιρία μιας εποικοδομητικής συνάντησης με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέας Δημητρίου έκανε μια σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητας της συνεχώς αναπτυσσόμενης συνεταιριστικής επιχείρησης . Εξήρε τη συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, τονίζοντας την ικανοποίηση που υπάρχει από το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξε στα Γιάννενα Αντιδημαρχία του Πρωτογενούς Τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δημητρίου στην περιβαλλοντική ευαισθησία της «ΠΙΝΔΟΣ», παρουσιάζοντας τις επενδύσεις που έχει κάνει η επιχείρηση για να ανταποκριθεί σε περιβαλλοντικά ζητήματα και εξέφρασε το δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ουδείς κάλεσε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμός στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας με εξαίρεση το Δήμο Ιωαννιτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε η Δημοτική Αρχή και κατέστη και θέση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζετε «ακατανόητη είναι η απαγόρευση εκσυγχρονισμού και η δημιουργία νέων πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων στις Ζώνες Β4.1 και Β4.2 του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, στην περιοχή δηλαδή Αμπελιάς-Επισκοπικού-Κόντσικας». Μια θέση που συμφωνεί με τις ανησυχίες των ανθρώπων της πτηνοτροφίας στην περιοχή μας, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει ότι «αυτά είναι θέματα που με διάλογο μπορούμε να τα διαχειριστούμε από κοινού». Αν και η θέση μας είναι σταθερή υπέρ της αναγκαιότητας θέσπισης του Προεδρικού Διατάγματος, τα λάθη στη διαδικασία της διαβούλευσης και η έλλειψη της Ειδικής Μελέτης, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν στο να καταπέσει το Π.Δ. στο ΣτΕ και θα μείνουμε και πάλι στα σχέδια, εκτίμησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Γενικότερα ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «είμαστε ιδεολογικά υπέρ του συνεταιριστικού μοντέλου και η ΠΙΝΔΟΣ αποτελεί τον πλέον πετυχημένο συνεταιρισμό».

Η Αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή Τομέα, αναφέρθηκε στην υποδειγματική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Λιόντος επεσήμαναν τη δουλειά που έγινε από την πλευρά του Δήμου για να ποχωρήσει το πρόγραμμα έργων «Αγροτικής Οδοποιίας». «Μιλάμε για 17 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων προϋπολογισμού 1.800.000. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά ασχολήθηκε σοβαρά με το πώς θα πηγαίνει ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής και στις εγκαταστάσεις του», είπε η κ. Μέγα.

Ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου και των συνεργατών του στις εγκαταστάσεις της ΠΙΝΔΟΣ όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μπέγκας δήλωσε χαρούμενος γιατί δύο άνθρωποι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στην Εκλογική Περιφέρεια Παμβώτιδας. Πρόκειται για τον Δημήτρη Τζίμα, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης και τον Γιάννη Ντάλα, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων. εργαζόμενους.

Στις επιχειρήσεις … του νερού

ΒΙΚΟΣ και ΖΑΓΟΡΙ, οι δύο μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις «ηγέτιδες δυνάμεις» της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας , ακολούθησαν στο πρόγραμμα επισκέψεων του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα.

Η Ελένη Θεοχάρη που ίδρυσε με τον σύζυγο της Πέτρο Σεπετά την εταιρεία Βίκος, καθώς και η … δεύτερη γενιά της επιχείρησης ο Κώστας Σεπετάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing,  συνομίλησαν με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για αρκετή ώρα για την πορεία, τη δράση και την ανάπτυξη της ΒΙΚΟΣ.

Με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ή όπως την γνωρίζουμε όλη  «ΖΑΓΟΡΙ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σημερινών επισκέψεων του Θωμά Μπέγκα. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, Σώτος Ιωάννης και ο Διευθυντής Παραγωγής, Δημήτρης Κασκάνης.

Να σημειωθεί ότι τον Δήμαρχο στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις τέσσερεις επιχειρήσεις, συνόδευαν ανά ομάδες, στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής και εκ νέου υποψήφιοι, καθώς και νέοι υποψήφιοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Συγκεκριμένα στις επισκέψεις μετείχαν: Ελένη Βασιλείου, Βάσω Μέγα, Γιάννης Λιόντος,  Αλέκα Βακαλοπούλου, Γωγώ Γιώτη, Κώστας Γκόγκος, Γιώργος Μάστακας, Μαρία Σιάκκα, Έλενα Σιόντη, Πόπη Βαφέα-Στεφανίδη, Γιώργος Οικονόμου, Μαρία Μπράγια, Ναπολέων Παπαγεωργίου, Γιάννης Ντάλλας, Δημήτρης Τζίμας, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Αντρέας Πατερούσης.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments