Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στα Ιωάννινα

«ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στα Ιωάννινα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν  «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», τα ηλεκτρονικά μέσα in.gr, tovima.gr, tanea.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός ONEChannel στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και οι εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού αλλά και επιχειρηματικού κόσμου συζήτησαν για  την εμβληματική ηπειρώτικη ευποιία, αλλά ταυτόχρονα αναζήτησαν και σύγχρονες μεθόδους σύνδεσης των τοπικών παραγωγών με την αγορά.

Εκπρόσωποι  των ιστορικών εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν την Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς και συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και αναπληρωτή καθηγητή Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας, με τον υποδιευθυντή του πρότυπου Γυμνασίου της ιστορικής Ζωσιμαίας Σχολής κ. Ιωάννη Ζωγάκη, την υποδιευθύντρια  του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων κυρία Μαρία Χαριζάνη, καθώς και καθηγητές και μαθητές του σχολείου με τους οποίους και συζήτησαν τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, αλλά και τις καινοτομίες που την κάνουν να ξεχωρίζει.

 

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων σε μια σπουδαία συνάντηση με θέμα: «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρωτικός Ευεργετισμός» στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου, παρουσιάστηκε το ιστορικό πλαίσιο και η προσφορά των μεγάλων ευεργετών και των σχολών που ίδρυσαν στην περιοχή διατηρώντας ζωντανή την ελληνική Παιδεία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ μίλησαν ο Δήμαρχος  Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ, ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης, και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων κυρία Βάγια Οικονομίδου.

 

Μάλιστα αυτή την Κυριακή 17 Νοεμβρίουθα κυκλοφορήσει ως ειδικό αφιέρωμα μόνο στην Περιφέρεια της Ηπείρουμε την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η ανατύπωση της έκδοσης του 1930 «Τα Γιάννενα κι  η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)» του Φάνη Μιχαλόπουλου.

 

Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων  σε μια συνάντηση με  θέμα «regrowth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup»  τοπικοί φορείς, νέοι εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου μίλησαν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, την καλλιέργεια και επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τα προϊόντα ΠΟΠ και τον τουρισμό.

Ακόμη μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών κ. Βασίλης Αναστασόπουλος.

Ακόμη μεταξύ των ομιλητών ήταν οι: Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Σταμάτης Πουλημένος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ISTMOS» – σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης του κρασιού σε όλα τα στάδια. Βαγγέλης Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «FUELICS»- παραγωγή αισθητήρων για τη διαχείριση δεξαμενών καυσίμων και αισθητήρων για τις έξυπνες πόλεις. Φίλιππος Ζεμπίλας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «12 GODS» -καινοτόμα προϊόντα από μείγμα ελληνικών βοτάνων τυποποιημένα σε πρωτοποριακή κάψουλα συμβατή με επώνυμες μηχανές εσπρέσο, Κατερίνα Πραματάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- PartnerUni.fund. Γεώργιος Γκωλέτσης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ευγενία Κουτούβελα, ερευνήτρια Μελισσοκομίας, Πάνος Μήτσος, συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας λογισμικού «ΤΕΚΜΟΝ» με έδρα τα Ιωάννινα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αρχισυντάκτης Οικονομικού της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Ζώης Τσώλης και ο δημοσιογράφος Οικονομικού, Ντίνος Σιωμόπουλος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο εκδότης Ιωάννης Διονάτος.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments