Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπέγραψε την πρώτη Προγραμματική Σύμβαση, με το υπουργείο Πολιτισμού

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπέγραψε την πρώτη Προγραμματική Σύμβαση, με το υπουργείο Πολιτισμού

–Από Χάρης Δάφλος– Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση που αποδεικνύει τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Πολιτισμού για αναμόρφωση και ανάπτυξη του θεσμού των Δημοτικών Θεάτρων, ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο.

Ο λόγος για την ολοκλήρωση της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασηςτου υπουργείου που αφορά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Με τριετή διάρκεια και με βασική υποχρέωση την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, οι νέες προγραμματικές συμβάσεις διασφαλίζουν την καλύτερη ροή χρηματοδότησης και τον μακροπρόθεσμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό.

Οι νέες Προγραμματικές Συμβάσεις ως αποτέλεσμα γόνιμης διαβούλευσης των συμβαλλομένων μερών, με ανανεωμένα κριτήρια, όρους και κίνητρα, ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εποχή.

Παράλληλα δίνουν το έναυσμα για συνεργασία μεταξύ φορέων του Κέντρου και της Περιφέρειας, τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών, τη διασφάλιση του καλλιτεχνικού επιπέδου της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για επαγγελματίες καλλιτέχνες απόφοιτων δραματικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος, την ενίσχυση της νεανικής δημιουργίας και της κινητικότητας νεανικών ομάδων θεάτρου.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, ανακοινώνοντας την υπογραφή της προγραμματικής ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου, για την άμεση και σωστή δουλειά, ώστε να επιτευχθεί το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments