Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα κλείνει το 2019 με την τελευταία ταινία του αφιερώματος ,”Juno” του  Τζέισον Ράιτμαν 

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα κλείνει το 2019 με την τελευταία ταινία του αφιερώματος ,”Juno” του  Τζέισον Ράιτμαν 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα κλείνει το 2019 με την τελευταία ταινία του αφιερώματος ,”Juno” του  Τζέισον Ράιτμαν

Juno

Η Τζούνο είναι ένα ειλικρινές έφηβο κορίτσι, με ισχυρές δόσεις αυτοπεποίθησης και μοναδική αίσθηση του χιούμορ, που έχει πάντα τον έλεγχο της κατάστασης. Ένα βαρετό απόγευμα, η Τζούνο αποφασίζει να κάνει σεξ με τον Μπλίκερ και το αποτέλεσμα είναι μια απρόσμενη εγκυμοσύνη. Η Τζούνο και η κολλητή της, Λία, σχεδιάζουν να βρούν, για το αγέννητο μωρό, τους τέλειους γονείς που θα το υιοθετήσουν.
Η αναζήτηση οδηγεί στον Μαρκ και στη Βανέσα, ένα ευκατάστατο και φαινομενικά τέλειο ζευγάρι. Καθώς όμως η Τζούνο ετοιμάζεται να φέρει το μωρό στον κόσμο, η ειδυλλιακή ζωή των Μαρκ και Βανέσα αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές. Η Τζούνο θα βιώσει μια συναισθηματική περιπέτεια εννέα μηνών, από την εφηβεία προς την ενηλικίωση.

Το ταξίδι της Τζούνο ΜακΓκαφ προσφέρεται για διάφορες ερμηνείες. Παρά  τα εμπόδια και τα ηθικά διλήμματα που παρουσιάζονται στο δρόμο της Τζούνο, οι θεατές θα ενδώσουν στη γοητεία της και στην όρεξή της για ζωή, όποιες κι αν είναι οι πεποιθήσεις τους σχετικά με θέματα όπως η εγκυμοσύνη εφήβων και η οικογένεια. Τελικά, είναι ο δεσμός με την οικογένειά της και οι επιλογές της στο δρόμο για την αυτογνωσία που κάνουν την Τζούνο έναν αξέχαστο χαρακτήρα.

Η Ντιάμπλο Κόντι(σεναριογράφος) αναφέρει πως το θέμα της εγκυμοσύνης εφήβων είναι ένα πολύ λεπτό θέμα. Μπορεί να θεωρήσεις πως η ταινία υμνεί τη ζωή και τη γέννα ή πως η ταινία αφορά ένα απελευθερωμένο νεαρό κορίτσι που επιλέγει να εξακολουθήσει να ζει απελευθερωμένο.

Μπορεί πάλι να δεις την ταινία ως μια διεστραμμένη ιστορία αγάπης, ως ένα ταξίδι προς την ωριμότητα” λέει η Κόντι, προσθέτοντας πως η ιστορία της ταινίας και η ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν περιορίζεται στην εγκυμοσύνη εφήβων. “Δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την αγάπη, την ελευθερία, το γάμο και πού τελικά είμαστε προορισμένοι να καταλήξουμε στη ζωή.”

Πηγή: https://m.myfilm.gr/

Σκηνοθέτης: Τζέισον Ράιτμαν

Σενάριο: Ντιάμπλο Κόντι

Πρωταγωνιστούν:  Έλεν Πέιτζ, Μάικλ Σέρα, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζέισον Μπέιτμαν

Διάρκεια: 96 λεπτά

ΒραβείαΌσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου,επίσης  ήταν υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες: Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την Έλεν Πέιτζ, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας – στην κατηγορία “Κωμωδία / Μιούζικαλ 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:15μμ,Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρώ

Κουντουριώτη 31, Τηλ.  6945377240

Mail : [email protected] FB: Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Με εκτίμηση,
Καλλιτεχνικό Σωματείο “ΕΞΑΥΔΑ’

Κουντουριώτου 31

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments