Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Πολυτεχνείο έχει καλυφθεί από τεράστιο μαύρο γκράφιτι (φωτό)

Το Πολυτεχνείο έχει καλυφθεί από τεράστιο μαύρο γκράφιτι (φωτό)

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας

polytexneio1

Ως μαύρο πέπλο έχει καλύψει το κτίριο της νομικής ένα μαύρο γκράφιτι που έχει ζωγραφιστεί σε όλο το μήκος του ιδρύματος, επί της οδού Στουρνάρη.

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», είπε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να καταδικάσει το βανδαλισμό του κτιρίου. «Eχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια».

«Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Εχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Οσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω» κατέληξε ο κ. Γκιόλιας.

Το γκράφιτι είναι τόσο μεγάλης έκτασης που θεωρείται σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί και σοκάρει με την αποκρουστική αισθητική του αφού τοποθετήθηκε σε ιστορικό κτίριο.

polytexneio3

polytexneio2

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8 years από

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ………
Το γκράφιτι στους τοίχους του ΕΜΠ τελικά είναι τελείως ασορτί με την επικρατούσα κατάσταση εκεί μέσα. Μαυρίλα, υφέρπων φασισμός, διαφθορά, ανομία, οικογενειοκρατία, λαμογιά παντού κ.λπ. κ.λπ., δηλαδή μια ζοφερή πραγματικότητα. Μάλλον οι “γνωστοί-άγνωστοι” θέλησαν έτσι να εναρμονίσουν το μέσα με το έξω!