Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Το ΤΕΙ Ηπείρου πρωτοπόρο στην αξιοκρατική ανάδειξη των διευθυντικών στελεχών του

Το ΤΕΙ Ηπείρου πρωτοπόρο στην αξιοκρατική ανάδειξη των διευθυντικών στελεχών του

Από;Γιώργος Γκόντζος([email protected])—“Με το αποτύπωμα της αξιοκρατίας, και παρά τις πιεστικές αντιδράσεις της καθεστηκυίας διοικητικής αντίληψης, όπως αυτή εκφράστηκε κυρίως από τις επανειλημμένες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κρίσεως και επιλογής των διευθυντικών στελεχών στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΤΕΙ Ηπείρου, μια διαδικασία σταθμός, και πυξίδα για το μέλλον του ελληνικού δημοσίου τομέα.”.Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΤΕΙ Ηπείρου με αφορμή την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για την ανάδειξη διευθυντικών στελεχών.Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής;

“Η απόφαση της Διοίκησης, να προχωρήσει, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Δεκέμβριο του 2017, στην υλοποίηση και εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου στελέχωσης των θέσεων ευθύνης στο ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό περιγράφεται στις αναθεωρημένες διατάξεις των άρθρων 84-86 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων (Ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4369/2016 και συμπληρώθηκε με νεώτερα νομοθετήματα), διατηρήθηκε σταθερή και αμετάβλητη, παρά την πολύμηνη διάρκεια και τις σφοδρές πιέσεις, που έφτασαν μέχρι τις αίθουσες των διοικητικών δικαστηρίων.

Και η επιλογή αυτή δικαιώθηκε πανηγυρικά, καθότι με πλήρη διαφάνεια και αρτιότητα σε όλα τα στάδια της κλιμακωτής διαδικασίας, στην οποία εμπεριέχεται και η πολυσυζητημένη «δομημένη συνέντευξη», κατέληξε σε ένα αδιαμφισβήτητο και αποδεκτό από όλους, τους εμπλεκομένους, αποτέλεσμα.”

Στις τρεις Διευθύνσεις του ΤΕΙ Ηπείρου τοποθετήθηκαν από το Πρυτανικό Συμβούλιο, κατά τη σειρά κατάταξης και επιλογής τους :

  1. Η Αλεξάνδρα Στράτη-Βάντζου, Διδάκτωρ Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με βαθμό Α΄, στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.
  2. Η Κυριακούλα Κουτσούμπα, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με βαθμό Α΄, στη Διεύθυνση Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).
  3. Ο Δημήτριος Βασιλειάδης, Διδάκτωρ Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με βαθμό Α΄, στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Πληροφορικής και Δομών.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments