Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria στα Ιωάννινα

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria στα Ιωάννινα

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria πραγματοποιεί την 11η κατά σειρά διοργάνωση, με τίτλο «I HAVE A DREAM», παρουσιάζοντας εκθέσεις, φωτογραφικά σεμινάρια και ομιλίες, εργαστήρια, δραστηριότητες για μικρούς εκκολαπτόμενους φωτογράφους, όπως και προβολές ταινιών.

35 καλλιτέχνες παρουσιάζονται σε 11 εκθεσιακούς χώρους δημιουργώντας τον κατάλληλο τόπο συνάντησης μεταξύ ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων, ξένων και ελλήνων.

Ο φωτογραφικός θεσμός Photometria που έχει καταστήσει τη πόλη των Ιωαννίνων έναν από τους πιο γνωστούς πανευρωπαϊκά φωτογραφικούς προορισμούς, ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι για 15 μέρες τις πύλες του σε όσους θέλουν να ασχοληθούν, να μάθουν ή απλά να απολαύσουν τη μαγεία της φωτογραφίας.

Join us in our dream και αυτό το καλοκαίρι από τις 29 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου. Όλες οι εκθέσεις είναι ελεύθερες στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, www.photometria.gr

Παρακάτω ακολουθούν τα βιογραφικά σημειώματα δύο εκ των φωτογράφων που πρόκειται να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ Photometria 2019 στην έκθεση του Photo Europe Network, που θα λάβει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια είναι την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στις 21:00.

Eszter Herczeg, “Fathers”

Η ουγγρικής καταγωγής  Eszter Herczeg, αποφοίτησε από το Moholy-Nagy University of Art and Design στη Βουδαπέστη στο MA Photography. Η φωτογραφία της Eszter είναι προσωπική, πειραματική και εννοιολογική. Συχνά χρησιμοποιεί μια ψυχολογική προσέγγιση στη δουλειά της, όπως στην τελευταία της φωτογραφική σειρά, FATHERS. Η δουλειά της έχει εκτεθεί στη Μόσχα, στη Ρώμη και αρκετές φορές στη Βουδαπέστη. Έχει κερδίσει το πρώτο  βραβείο στα Moscow International Foto Awards, στην κατηγορία Καλών Τεχνών, το 2015. Την ίδια χρονιά  συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών στο Artist House Gjutars στο Ελσίνκι. Από το 2015 είναι μέλος του Studio of Young Hungarian Photographers. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις από το 2015, με πολύ σημαντική στιγμή το 2013 που πήρε την τέταρτη θέση στην 4η Παγκόσμια Biennale Φοιτητικής Φωτογραφίας καθώς και το 2015 που βγήκε πρώτη στην κατηγορία των Καλών Τεχνών του Διεθνούς Φωτογραφικού Διαγωνισμού στη Μόσχα.

Carmen Sayago, “Birds of pollution”

Η Carmen Sayago είναι φωτογράφος ντοκυμαντέρ έχοντας ως βάση της την Ισπανία. Από το 2016 δουλεύει πάνω σε πρότζεκτ διαρκείας που εστιάζουν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, δημιουργώντας τη δική της γλώσσα για το κάθε πρότζεκτ. Οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικές εθνικές και διεθνές εφημερίδες και περιοδικά όπως τα: Days Japan, Il Reportage, XL Semanal, El Mundo, Vanity Fair… Με αυτό το πρότζεκτ έχει λάβει πολλαπλές αναγνωρίσεις όπως για παράδειγμα: Φιναλίστ στην XXII έκδοση του Luis Valtuena Awards, Νικήτρια των ND awards από την environmental publishing house, Νικήτρια του Photon scholarship, Φιναλίστ του La Maquina Scholarship, Φιναλίστ στα Signoeditores Numen Awards.

Oana Stoian, “Ecce Homo”

Η Oana Stoian γεννήθηκε στο Lugoj το 1993. Το πάθος της για τέχνη διαφάνηκε από μόνο του κατά την παιδική της ηλικία, όταν άρχισε να εκφράζει τη δημιουργικότητά της, πρώτα μέσω της ζωγραφικής και έπειτα, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μέσω της ανακάλυψης της φωτογραφίας ως το μέσο επιλογής της. Η δουλειά της παρουσιάζει μια αφαίρεση της πραγματικότητας, μια απώλεια ταυτότητας σε ένα πλαίσιο μυστηριωδών σκηνών. Το 2015, έλαβε το πτυχίο του  Department of Photography-Videography στο Art and Design College, West University of Timisoara και, το 2017, το πτυχίο στη Publicity Graphics. Το Δεκέμβριο του 2015, πραγματοποίησε την πρώτη προσωπική φωτογραφική έκθεση στην Timisoara, η οποία ακολουθήθηκε το 2017 και 2018, από αρκετές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις. Το 2016, η Oana επιλέχθηκε για την Professional shortlist στην Staged category του Sony World Photography Awards. Από το 2011, η Oana ξεκίνησε να φτιάχνει κοσμήματα από ρητίνη με βοτανική έμπνευση.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments