Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τ.Καλογιάννη-Ναι στο προκάτ γυμναστήριο, όροι και προϋποθέσεις για την βέλτιστη λειτουργία του

Τ.Καλογιάννη-Ναι στο προκάτ γυμναστήριο, όροι και προϋποθέσεις για την βέλτιστη λειτουργία του

 

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—“Ως παράταξη είναι δεδομένο  ότι συμφωνούμε με την εγκατάσταση του προκάτ γυμναστηρίου  στο δήμο μας.Από εκεί και πέρα όμως έχουμε ορίσει και κάποιους όρους αν θέλετε, προϋποθέσεις για να λειτουργήσει αυτό με τον βέλτιστο δυνατόν τρόπο”.Αυτό υπογράμμισε η Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΙΩΑΝΝΙΝΑ2023_Το Μέλλον Σήμερα”, σε παρέμβασή της(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό.τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις  προϋποθέσεις  για την εγκατάσταση του  προκάτ γυμναστηρίου ,που περιέχονται στο δελτίο τύπου  της παράταξης και οι οποίες  είναι οι ακόλουθες:

  1. Να διερευνηθούν όλες οι πιθανές θέσεις για την χωροθέτηση του προκάτ Γυμναστηρίου, βάσει και του εγκεκριμένου ΓΠΣ του Δήμου (ή των επιμέρους Δημοτικών Ενοτήτων) και να προκριθεί η ενδεδειγμένη μετά από εκπόνηση μελέτης πολυκριτηριακής μεθόδου (ΓΠΣ, γειτνίαση με οδικούς άξονες – κυκλοφοριακές συνδέσεις, συνδέσεις ΟΚΩ, έλλειψη αντίστοιχων αθλητικών υποδομών στην εκάστοτε περιοχή, κόστη συντήρησης, περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, αναβάθμιση οικονομικών δραστηριοτήτων περιοχής, κλπ).
  2. Να είναι ξεκαθαρισμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου γηπέδου.
  3. Να διασφαλιστούν οι αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης.
  4. Να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη λειτουργία και οι τυχόν υποχρεώσεις του και να τεθεί υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου το σχέδιο σύμβασης με τον ιδιοκτήτη του προκάτ Γυμναστηρίου σήμερα, για τις υποχρεώσεις που παράγονται για το Δήμο Ιωαννίτων.
  5. Να είναι συμβατικά δεσμευτικές οι υποχρεώσεις ΕΝΟΣ και μοναδικού ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ, ο οποίος θα αναλάβει ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά τα ακόλουθα, ώστε να μην προκληθούν, εκ των υστέρων, δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά το οικονομικό τίμημα του εγχειρήματος:
    1. Την συγκρότηση αναλυτικού πρωτοκόλλου παραλαβής των στοιχείων που παραδίδονται στον νέο ιδιοκτήτη, πριν την εκκίνηση της αποσυναρμολόγησης και την υπογραφή του από τα αντισυμβαλλόμενα μέρη, νομίμως, υπεύθυνα και αρμοδίως εκπροσωπούμενα.
    2. Την αποσυναρμολόγηση του Γυμναστηρίου από τη θέση που είναι σήμερα.
    3. Τη μεταφορά όλων των συστατικών της υφιστάμενης εγκατάστασης σύμφωνα με τους κανονισμούς και προδιαγραφές του Κ.Ο.Κ. όπως ισχύει και τις αδειοδοτήσεις της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. & ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
    4. Την δημιουργία και υλοποίηση όλων των έργων υποδομής που απαιτούνται, ώστε να υποδεχθούν με γεωμετρική ακρίβεια το μεταφερόμενο γυμναστήριο.
    5. Τη δημιουργία και υλοποίηση όλων των έργων υποδομής για τη σύνδεση του Νέου Γυμναστηρίου στη νέα θέση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
    6. Την επανασυναρμολόγηση του Γυμναστηρίου στη νέα θέση, με τις ίδιες ιδιότητες και χαρακτηριστικά, που έχει σήμερα.
    7. Την έκδοση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών (των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων μη εξαιρουμένων) και αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας σε χρόνο που η ωφέλεια της λειτουργίας του να είναι αποδοτική σε τρέχοντα χρόνο.
    8. Για όλα τα ανωτέρω να υπάρξει δεσμευτικά και συμβατικά οριζόμενο χρονοδιάγραμμα και εργολαβικό αντάλλαγμα ως τεμάχιο εν (1), να ορίζεται ο υπόχρεος καταβολής του, το χρηματοδοτικό πλαίσιο εκταμίευσης του ποσού και οι όροι καθώς και το χρονοδιάγραμμα καταβολής του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments