Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπουργείο Παιδείας: Εκφάνσεις συσσωρευμένης κοινωνικής οργής τα επεισόδια στα ΑΕΙ

Υπουργείο Παιδείας: Εκφάνσεις συσσωρευμένης κοινωνικής οργής τα επεισόδια στα ΑΕΙ

«Τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας»

apthpic

Σε ανακοίνωση του για τις καταλήψεις σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι πρόκειται για «εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής».

«Πληροφορηθήκαμε για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΔ.

Για «κλεφτοπόλεμο μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου», έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Χατζηπαντελής.

Πρόσθεσε πως δε νιώθει ικανός να συμμετάσχει στην Σύγκλητο όταν στην πόρτα υπάρχουν άτομα που με απειλές θέλουν να εισβάλουν στο χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος.

10

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments