Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Φ.Κουβέλης – Βαθιά πολιτική η επιλογή να στηρίξω την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ

Φ.Κουβέλης – Βαθιά πολιτική η επιλογή να στηρίξω την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ

κουβέληςΣυνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο κ. Φώτης Κουβέλης στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων , στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος).
Τόνισε χαρακτηριστικά:” Η επιλογή μου να στηρίξω την προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές ,είναι βαθιά πολιτική.Εκτιμώ ότι  παρά τα λάθη ,παρά τις παραλείψεις ,παρά τις ιδεοληψίες ,τις αποτυχημένες κινήσεις που έκανε , μπορεί να εκφράσει την προοδευτική λύση στο επίπεδο της κυβέρνησης, τις ανάγκες ,τον Ελληνικό λαό…”
Ο κ.Φώτης Κουβέλης έκανε αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία ,την στάση των εταίρων (”φανατική εμμονή σε πολιτικές αποδεδειγμένα υφεσιακές και αποτυχημένες..”) αλλά  και στα ”λάθη της κυβέρνησης”….

Σχολίασε την πρόσφατη απόφαση της ΔΗΜΑΡ για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ :(”μια μειοψηφία της ΚΕ”, ”δεν έχει σχέση με την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος”, ”απαξιώνει τις βασικές αρχές του κόμματος”) ,
Απάντησε στο ερώτημα αν αυτή η απόφαση τον ”αποδέσμευσε ” ,τον ”απελευθέρωσε ” ,ώστε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και στην άποψη πως  η στήριξη εκ μέρους του  στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη της ”συντηρητικοποίησης” του ΣΥΡΙΖΑ..

Μίλησε ακόμη για τις δυο ερμηνείες στην ορολογία ”μεταρρύθμιση” ( ”αγιοποίηση ” και ”δαιμονοποίηση”),αλλά και  για το σημερινό πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας(..”Κυρίαρχο στοιχείο είναι η πολιτική κρίση που διαμόρφωσε ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό και βεβαίως ανέτρεψε παραδοχές όσο και πολιτικές αξίες του πρόσφατου και πολύ περισσότερο του μακρινού παρελθόντος..”)
Ακούστε την συνέντευξη..

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments