Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Φ.Σιάκας:Ηταν καθαρά πολιτικά τα κίνητρα τους και πολύ πιο καθαρά πολιτική η δίωξή μου-Δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση

Φ.Σιάκας:Ηταν καθαρά πολιτικά τα κίνητρα τους και πολύ πιο καθαρά πολιτική η δίωξή μου-Δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση

ΚΚΚΛΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ως “πολιτική δίωξη” θεωρεί ο ιατρός του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και διευθυντής της  Χειρουργικής Κλινικής Φίλιππος Σιάκας τις ποινές που του  επιβλήθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο .

Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

“Η μετά τυμπανοκρουσιών προαναγγελθείσα τιμωρία –εξόντωση μου, υλοποιείται. Οι κυνηγοί κεφαλών  δεν ικανοποιήθηκαν με την επιβολή αυθαιρέτως 30 ημερών αναστολής από τα καθήκοντα. Ηθελαν περισσότερα κι έτσι επέβαλαν αργία ενός έτους και έπεται συνέχεια!

Δεν ήθελαν ν ακούσουν την δική μου άποψη, δεν τους ενδιέφερε! Γι αυτό και η παραπομπή μου στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου  «Γ. Χατζηκώστα» όπου είχα κληθεί να δώσω εξηγήσεις!

Το δήθεν σκάνδαλο που εφηύραν για να με διασύρουν (ενώ η όλη διαδικασία ήταν ή έπρεπε να ήταν εμπιστευτική), μετά από δεκαετίες προσφοράς μου στην χειρουργική και τους πολίτες, θα καταρρεύσει στις δικαστικές αίθουσες.

Δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση ασκώντας το καθήκον μου όπως το επιτάσσει η ιατρική επιστήμη αλλά το πράττουν μετά ……..ζήλου εκείνοι οι οποίοι παριστάνουν τους εξυγιαντές, συμπεριφερόμενοι ως στυγνοί εξουσιαστές.

Ηταν καθαρά πολιτικά τα κίνητρα τους και πολύ πιο καθαρά πολιτική η δίωξή μου.   Οι  παρεμβάσεις άλλωστε που έγιναν στην διοίκηση του Νοσοκομείου και δημοσιοποιήθηκαν, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Οι εμπνευστές και εκτελεστές του αήθους σχεδίου εφάρμοσαν με κυνισμό το Σταλινογκαιμπελίστικης σύλληψης σενάριο. Τους ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να αποστώ των απόψεων και ιδεών μου ούτε και να πάψω ν αγωνίζομαι για αυτές.

Με τιμή Φίλιππος Σιάκας”

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη  ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου αναφέρονταν τα εξής:

«Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, έκανε γνωστό ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ, σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου κυρώσεις, χρηματικό πρόστιμο, διότι κατά τον διενεργήσαντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους των, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του νοσοκομείου. Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση έκρινε, ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη θέση των εν λόγω ιατρών σε αργία».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments