Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χαιρετισμός της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ημερίδα με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Ερευνητικές Συνέργειες»

Χαιρετισμός της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ημερίδα με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Ερευνητικές Συνέργειες»

tzoufiΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Χαιρετισμό απηύθυνε η Μερόπη Τζούφη, εκ μέρους των βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Ερευνητικές Συνέργειες στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Π. Κορκολή και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φόρουμ που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 11-12 Μαΐου (EUSAIR).

Η βουλευτής ανέφερε πως η στρατηγική για την ανάπτυξη αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της περιόδου, έπειτα από το κλείσιμο της Β’ Αξιολόγησης και τη συμφωνία με τους δανειστές, θέτοντας στο επίκεντρο την καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης, περιβαλλοντικά βιώσιμης και οικονομικά διατηρήσιμης ανάπτυξης, με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η στρατηγική αυτή δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, απαιτεί συνέργειες, οριζόντιες και κάθετες όλων των φορέων, αλλά και ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη, την υποστήριξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε νέους και νέες, μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάρτισης για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος και γενικά στην προώθηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με στόχο τη δημιουργία δυναμικών, εξελίξιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».

Κλείνοντας η βουλευτής αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προκλήσεις για την Ήπειρο, τονίζοντας πως η ύπαρξη δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας σε συνδυασμό με τις πολιτιστικό, φυσικό και ιστορικό φορτίο της περιοχής αποτελούν πεδία τα οποία επιτρέπουν την ανάδυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η επιστημονική έρευνα και η καινοτομία, οι συνέργειες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο χώρο Ιονίου και Αδριατικής, όπως και η ανάπτυξη μορφών τουρισμού, όπως του αγροτουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, του οινοτουρισμού αλλά και του ιατρικού τουρισμού αποτελούν πεδία τα οποία μας καλούν να αναλάβουμε δράση, ο καθένας από τη μεριά του στο πλαίσιο της ενιαίας κοινωνικής ευθύνης, με ουσιαστικές, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments