Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χρήστος Ντακαλέτσης : «Ο Δήμος από την πλευρά του, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει στην πρόσληψη, με δίμηνη σύμβαση, δύο δασολόγων και δύο τοπογράφων, προκειμένου να βοηθήσουν στην πραγματική αποτύπωση των προβλημάτων και να συνδράμουν στην υποβολή ενστάσεων…»

Χρήστος Ντακαλέτσης : «Ο Δήμος από την πλευρά του, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει στην πρόσληψη, με δίμηνη σύμβαση, δύο δασολόγων και δύο τοπογράφων, προκειμένου να βοηθήσουν στην πραγματική αποτύπωση των προβλημάτων και να συνδράμουν στην υποβολή ενστάσεων…»

IMG_1826Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή΄΄ στα σημεία των καιρών΄΄ ο Χρήστος Ντακαλέτσης Δήμαρχος Δωδώνης αναφέρθηκε στα  σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, και αποτυπώθηκαν σε ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δωδώνης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους αλλά και τους προβληματισμούς τους για το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στην ύπαιθρο και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το υψηλό κόστος των ενστάσεων που θα πρέπει να υποβάλλουν ώστε το κράτος να διορθώσει τα λάθη που το ίδιο έκανε.

Οι δασικοί χάρτες στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1945 και του 2007-8 και η αποτύπωση που έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις ακόμη και εδαφικά τεμάχια όπου είναι κατασκευασμένες κατοικίες!

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως ανέφεραν κάτοικοι του Δήμου, προσδιορίζονται ως δασικές, περιοχές αμιγώς αγροτικές αλλά και περιοχές, επιλέξιμες ως βοσκοτόπια, με κίνδυνο να χαθούν και οι επιδοτήσεις.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η πρώτη καταγραφή που έγινε από τον Δήμο και την Τεχνική του Υπηρεσία, δείχνει ότι τα προβλήματα στην περιοχή είναι πολλά και μεγάλα.

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments