Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι, λόγω της επικείμενης προκήρυξης εκλογών, το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μεταφέρεται μία ημέρα νωρίτερα και θα πραγματοποιηθεί την 1η με 5 Ιουλίου 2019 στα Ιωάννινα  από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τo Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Εργαστήριο του Τμήματος  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. To 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Χθες, στο Σήμερα, στο Αύριο: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα ασχοληθεί με τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από διεπιστημονική και διαπολιτισμική οπτική. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ευαισθητοποίηση πάνω στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει εισαχθεί ως βασική αρχή στα αναθεωρημένα αναλυτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια πάνω στον τομέα τον Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως του επιτυχημένου ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο: «Human Rights in a Changing World: Research and Applied Approaches” (2016), την έκδοση του επιστημονικού τόμου «Human Rights in A Changing World» από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Nova Sciences Publications, τη συνεργασία με διάφορους διεθνείς φορείς πάνω στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ένταξη μαθήματος στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α..

Tο Θερινό Σχολείο απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με διάφορους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες  από το εξωτερικό και την Ελλάδα από διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία,  τη Νομική, την Ιατρική, αλλά και από διάφορους φορείς που ασχολούνται σε εφαρμοσμένο επίπεδο με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στους συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο θα δοθούν τα αντίστοιχα ECTS – Πιστωτικές Μονάδες.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://humanrights.ac.uoi.gr/.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments